Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România...

Miercuri, joi și vineri, la Oradea s-a desfășurat

Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România...

Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" din Oradea a găzduit în perioada 20 - 22 aprilie 2016, Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România şi Concursul naţional pentru discipline teologice de specialitate (cultul penticostal şi cultul baptist), în organizarea Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Miercuri (20 aprilie), la Festivitatea de deschidere, desfășurată în cocheta sală festivă a liceului gazdă, au onorat: dl Romeo Moșoiu, consilier al ministrului Educației; inspectorul școlar general, dl prof. Alin-Florin Novac-Iuhas; inspectorul școlar de specialitate, dl pr. prof. Florin Negruțiu; președintele Cultului Penticostal din România, pastorul Moise Ardelean; președintele Cultului Creștin Baptist din România, pastorul Viorel Iuga; dl Paul Negruț, rectorul Universității ,,Emanuel" din Oradea; directorul liceului gazdă, prof. Onisim Cozma și pastorul Liviu Apolzan.
Joi, s-au desfășurat probele scrise la olimpiadă și concursul pentru disciplinele teologice, iar
vineri, am participat la Festivitatea de premiere.
,,Tinerii din România sunt dornici să-l caute pe Dumnezeu"
Vineri, în cuvântul rostit la Festivitatea de premiere, directorul liceului gazdă, dl profesor Onisim Cozma, avea să spună următoarele: ,,Vreau să vă felicit pe toți care ați participat la această etapă, indiferent că este vorba despre olimpiada de religie sau de disciplinele teologice. Prezența voastră aici este dovada faptului că încă tinerii din România sunt dornici să-l caute pe Dumnezeu și vă dorim în continuare ca viața voastră să fie sub călăuza lui Dumnezeu".
Cei șase olimpici bihoreni au obținut patru premii: câte două premii I și III
La Oradea au concurat 131 de elevi din 15 judeţe și municipiul București (din județele: Alba, Arad, Argeş, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Cluj, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Timiş, Sălaj, Sibiu, Suceava și Vaslui); 79 s-au întrecut la olimpiadă, 28 la concursul pentru discipline teologice, cultul baptist, iar 24 la cultul penticostal.
La actuala ediție, bihorenii noștri au fost la înălțime. La clasa a VII-a, eleva Sabău Debora, de la Școala Gimnazială ,,Aurel Pop" din Oșorhei (eleva d-lui prof. Urda Gheorghe) a obținut premiul I; la fel și elevul Cioara Viorel, din clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială ,,Miron Pompiliu" din Ștei (elevul d-lui prof. George Drăgan). Eleva Urs Denisa, din clasa a X-a de la Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu" (îndrumată de d-na prof. Lenuța Dascălu) și Chiș Ovidiu Șerban, din clasa a XI-a de la Liceul Teologic Penticostal ,,Betel" (profesor Iuliu Centea) au obținut premiul III.
Încă patru premii obținute de elevii de la ,,Betel", Oradea
La Concursul naţional pentru discipline teologice de specialitate (cultul penticostal), premiile I au fost cucerite de: Bob Lidia, la clasa a IX-a, de la Liceul Teologic Penticostal din Baia Mare; Grigoraș Abel Dorin, la clasa a X-a, Dubei Gabriela, la clasa a XI-a și Bârca Anca, la clasa a XII-a; toți trei premianții sunt de la  Liceul Teologic Penticostal ,,Logos" din Timișoara. Orădenii noștri au obținut patru premii: două premii II, prin Tonț Dacian, la clasa a IX-a și Cherhaț Diandra, la clasa a X-a și două premii III, la clasa a XI-a, prin Codoban Nicoleta, respectiv Lala Florentina, la clasa a XII-a, toți patru fiind elevi ai Liceului Teologic Penticostal ,,Betel" din Oradea.
Torjoc Florentina Manuela - premiul I, cu 10!
La cultul baptist, premiile I au fost cucerite de: Olteanu Ruth Narcisa, la clasa a IX-a, de la Liceul Teologic Baptist din Timișoara, Torjoc Florentina Manuela, la clasa a X-a, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea, Rusu Maria, la clasa a XI-a, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Cluj-Napoca și Udrea Anamaria, la clasa a XII-a, de la Liceul Teologic Baptist din Reșița.
Așadar, eleva Torjoc Florentina Manuela, din clasa a X-a, de la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea a obținut premiul I, dar nu oricum; eleva d-lui profesor Pop Marius a obținut nota maximă - 10! Tot Liceul ,,Emanuel" din Oradea a mai luat un premiu II, la clasa a IX-a, prin eleva Zerche Estera Ștefania, eleva d-lui profesor Ioan Tamaș.
,,Ne bucurăm că în fiecare an avem elevi dornici de a participa la acest concurs și că sunt foarte bine pregătiți, ne-a declarat secretarul comisiei centrale, dl prof. Iosif Curta. Îi felicit pe colegii noștri care predau disciplinele respective pentru că reușesc să motiveze elevii în pregătirea la clasă. Cei 28 de participanți la Concursul național pentru discipline teologice, cultul baptist, reprezintă cele șapte licee teologice baptiste din țară; doi elevi de la liceul nostru ne-au adus mari satisfacții obținând premiul I, eleva Torjoc Florentina Manuela, respectiv premiul II, eleva Zerche Estera Ștefania".
Ovidiu Dan
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Olimpiada naţională de religie - Alianţa evanghelică din România...          

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:02 Ora de vară a Europei de Est