Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oradea şi Băile Felix, promovate prin 16 agenţii de turism din ţară

Promovarea imaginii

Oradea şi Băile Felix, promovate prin 16 agenţii de turism din ţară

Marți, 19 aprilie 2016, a avut loc la Grota Roşie din Cetatea Oradea o conferinţă de presă organizată de Asociaţia de Promovare a Turismului din Oradea şi prilejuită de organizarea unui info trip cu 16 agenţii de turism din ţară.

În cadrul conferinţei au luat cuvântul directorul Asociaţiei de Promovare a Turismului din Oradea - dl. Mihai Jurca, dl. Jean Podilă - proprietarul Hotelului President din Băile Felix şi d-na Gabriela Peşeţ  - consilier de comunicare la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).
În total, au participat la acest info trip 20 de persoane de la 16 agenţii de turism din ţară, respectiv din oraşele: Bucureşti, Călăraşi, Cluj-Napoca, Slatina, Bacău, Craiova, Piteşti şi Timişoara. Toţi aceştia au sosit în Băile Felix duminică, 17 aprilie şi vor pleca miercuri, 20 aprilie. După ce au văzut staţiunea Băile Felix,  aceştia vor face un tur al oraşului Oradea şi însoţiţi de dl Mihai Jurcă vor vizita: Cetatea Oradea, Aquapark-ul Nymphaea, Hotel Double Tree Hilton, Hotel Continental, Hotel Elite, Hotel Ramada, Complexul Baroc, Piaţa Unirii, Dealul Ciuperca, Sinagoga Zion, iar seara vor lua cina în oraş.
Cazarea şi masa reprezentanţilor celor 16 agenţii de turism a fost asigurată de Hotel President, hotel care este membru al Asociaţiei de Promovare a Turismului din Oradea.
Legat de importanţa organizării info tripurilor, Jean Podilă a spus: ,,Noi ne promovăm şi online şi în alte moduri, dar este cu totul altceva atunci când reprezentanţii agenţiilor de turism pot să vadă pe viu ceea ce putem să le oferim, să vadă frumuseţea naturii sau să simtă direct beneficiile apei termale, pentru ca apoi să le poată promova mai departe. Sunt cheltuieli multe, şi singuri e foarte greu să facem promovare. Doar dacă ne unim cu toţii eforturile, vom avea şi rezultate".
,,Vrem să arătăm că lucrurile s-au schimbat foarte mult pe zona turismului balneo, că staţiunile balneare nu mai sunt destinaţii doar pentru persoanele de vârsta a III-a, ci şi pentru alte categorii de vârstă care vor să se relaxeze şi să aibă grijă de sănătatea lor", a precizat Gabriela Peşeţ - consilier de comunicare la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism.
În încheiere, directorul Asociaţiei de Promovare a Turismului din Oradea - dl. Mihai Jurca - a spus: ,,Deşi există această percepţie, staţiunea Băile Felix nu mai este o staţiune de pensionari, unde vin doar persoanele cu venituri mici. Băile Felix au un potenţial turistic important prin tot ceea ce oferă apa geotermală, iar Oradea oferă turistului o serie de obiective pentru petrecerea timpului liber, care merită vizitate. Agenţiile de turism participante la acest info trip urmează să realizeze pachete turistice atractive, care vor atrage mai mulţi turişti către Oradea şi Băile Felix". (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:42:11 Ora de vară a Europei de Est