Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

P.N.L. Oradea şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru C.L. şi C.J.

Luni,

P.N.L. Oradea şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru C.L. şi C.J.

Luni, 18 aprilie 2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut loc Adunarea Generală a Partidului Naţional Liberal, Filiala Oradea.

La eveniment s-au prezentat principalele proiecte implementate în Oradea în perioada 2012-2016, echipa de candidaţi ai P.N.L. Oradea pentru consiliul local şi consiliul judeţean, precum şi programele pentru dezvoltarea municipiului şi judeţului în următorii patru ani.
Printre principalele direcţii de dezvoltare urmărite de administraţia locală în ultimii ani, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedintele P.N.L. Oradea a amintit creşterea locurilor de muncă şi atragerea de investitori, realizarea unei infrastructuri de calitate, punerea în valoare a patrimoniului oraşului, creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea serviciilor publice, programele sociale şi educaţionale, creşterea zonelor verzi şi a locurilor de recreere, dar şi implementarea proiectelor majore cu finanţare europeană în valoare de peste 247 de milioane de euro.
,,Doresc să le mulţumesc colegilor din Primăria Oradea şi echipei de consilieri care ne-au ajutat ca în aceşti ani să schimbăm semnificativ faţa oraşului nostru", a declarat Ilie Bolojan.
În continuare Ilie Bolojan a prezentat şi planul de dezvoltare pentru perioada 2016-2020, prin care propune cinci direcţii importante pe care administraţia locală le va urmări în mandatul următor: oraşul conectat, oraşul competitiv, oraşul cu spaţii publice de calitate, oraşul inteligent şi oraşul turistic.
,,Urmărirea temelor de dezvoltare şi aplicarea bunelor practici a fost o constantă după 2008. Oradea a avut o viziune de dezvoltare, s-a menţinut un ritm bun şi rezultatele se văd. Fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile ca Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării în următorii ani. Vom susţine ridicarea nivelului staţiunilor Băile Felix şi 1 Mai la standarde europene.
Nu se poate progresa rapid doar improvizând şi cârpind. E nevoie să ai un plan după care să se lucreze. Să existe capacitatea de a lua decizii strategice şi de a le pune în practică. Succesul planificării implică o continuitate şi o majoritate stabilă în consiliul local" a subliniat primarul Ilie Bolojan.
Apoi a avut loc prezentarea echipei de candidaţi pentru consiliul local şi judeţean. Pe lista pentru Consiliul Local se regăsesc: Birta Florin, Buhaş Camelia, Dan Octavian, Dragoş Marcel, Dulcă Camelia, Duşe Traian, Felea Adrian, Filimon Teofil, Fonoage Corina, Lezeu Ioan, Maci Mihai, Marinău Florin, Morar Grigore, Negrean Daniel, Popa Lucian, Palladi Dacian, Revnic Adrian, iar candidaţii P.N.L. Oradea pentru Consiliul Judeţean Bihor sunt: Borza Cornel, Foncea Dacian, Lascu Sebastian, Mălan Mircea, Neag Ghiţă, Popa Lidia şi Suciu Teodor.
Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat şi principalele direcţii propuse pentru dezvoltarea judeţului Bihor în următorii patru ani:
,,Cred că județul necesită proiecte de dezvoltare pe modelul de succes realizat în Oradea, astfel încât fiecare zonă a Bihorului să fie pusă în valoare prin proiecte concrete. Vom continua proiectele demarate de către domnul președinte Cornel Popa. La acestea vom adăuga altele, bazându-ne pe atragerea de fonduri europene pentru ca județul să se dezvolte într-un ritm accelerat.
Vom sprijini dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități publice, a infrastructurii de afaceri pentru industrie și agricultură, vom promova tradițiile și locurile din Bihor. Vom crea deopotrivă parcuri industriale, dar și centre medicale zonale. Vom dovedi că noi, liberalii, suntem și rămânem o echipă puternică axată pe rezultate, pe proiecte de dezvoltare, pe fapte care fac diferența pentru cetățeni. Niciun obiectiv nu este imposibil de atins!", a declarat la final Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea şi candidat la Consiliul Judeţean Bihor.
Anca Grama Sas
Departament comunicare P.N.L. Oradea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: P.N.L. Oradea şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru C.L. şi C.J.

 

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:19:54 Ora de vară a Europei de Est