Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

P.N.L. Oradea şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru C.L. şi C.J.

Luni,

P.N.L. Oradea şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru C.L. şi C.J.

Luni, 18 aprilie 2016, la Casa de Cultură a Sindicatelor, a avut loc Adunarea Generală a Partidului Naţional Liberal, Filiala Oradea.

La eveniment s-au prezentat principalele proiecte implementate în Oradea în perioada 2012-2016, echipa de candidaţi ai P.N.L. Oradea pentru consiliul local şi consiliul judeţean, precum şi programele pentru dezvoltarea municipiului şi judeţului în următorii patru ani.
Printre principalele direcţii de dezvoltare urmărite de administraţia locală în ultimii ani, Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea şi preşedintele P.N.L. Oradea a amintit creşterea locurilor de muncă şi atragerea de investitori, realizarea unei infrastructuri de calitate, punerea în valoare a patrimoniului oraşului, creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea serviciilor publice, programele sociale şi educaţionale, creşterea zonelor verzi şi a locurilor de recreere, dar şi implementarea proiectelor majore cu finanţare europeană în valoare de peste 247 de milioane de euro.
,,Doresc să le mulţumesc colegilor din Primăria Oradea şi echipei de consilieri care ne-au ajutat ca în aceşti ani să schimbăm semnificativ faţa oraşului nostru", a declarat Ilie Bolojan.
În continuare Ilie Bolojan a prezentat şi planul de dezvoltare pentru perioada 2016-2020, prin care propune cinci direcţii importante pe care administraţia locală le va urmări în mandatul următor: oraşul conectat, oraşul competitiv, oraşul cu spaţii publice de calitate, oraşul inteligent şi oraşul turistic.
,,Urmărirea temelor de dezvoltare şi aplicarea bunelor practici a fost o constantă după 2008. Oradea a avut o viziune de dezvoltare, s-a menţinut un ritm bun şi rezultatele se văd. Fuziunea cu Sînmartinul va crea condiţiile ca Oradea să devină capitala turismului balnear din România şi cel mai vizitat oraş din vestul ţării în următorii ani. Vom susţine ridicarea nivelului staţiunilor Băile Felix şi 1 Mai la standarde europene.
Nu se poate progresa rapid doar improvizând şi cârpind. E nevoie să ai un plan după care să se lucreze. Să existe capacitatea de a lua decizii strategice şi de a le pune în practică. Succesul planificării implică o continuitate şi o majoritate stabilă în consiliul local" a subliniat primarul Ilie Bolojan.
Apoi a avut loc prezentarea echipei de candidaţi pentru consiliul local şi judeţean. Pe lista pentru Consiliul Local se regăsesc: Birta Florin, Buhaş Camelia, Dan Octavian, Dragoş Marcel, Dulcă Camelia, Duşe Traian, Felea Adrian, Filimon Teofil, Fonoage Corina, Lezeu Ioan, Maci Mihai, Marinău Florin, Morar Grigore, Negrean Daniel, Popa Lucian, Palladi Dacian, Revnic Adrian, iar candidaţii P.N.L. Oradea pentru Consiliul Judeţean Bihor sunt: Borza Cornel, Foncea Dacian, Lascu Sebastian, Mălan Mircea, Neag Ghiţă, Popa Lidia şi Suciu Teodor.
Viceprimarul Mircea Mălan a prezentat şi principalele direcţii propuse pentru dezvoltarea judeţului Bihor în următorii patru ani:
,,Cred că județul necesită proiecte de dezvoltare pe modelul de succes realizat în Oradea, astfel încât fiecare zonă a Bihorului să fie pusă în valoare prin proiecte concrete. Vom continua proiectele demarate de către domnul președinte Cornel Popa. La acestea vom adăuga altele, bazându-ne pe atragerea de fonduri europene pentru ca județul să se dezvolte într-un ritm accelerat.
Vom sprijini dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități publice, a infrastructurii de afaceri pentru industrie și agricultură, vom promova tradițiile și locurile din Bihor. Vom crea deopotrivă parcuri industriale, dar și centre medicale zonale. Vom dovedi că noi, liberalii, suntem și rămânem o echipă puternică axată pe rezultate, pe proiecte de dezvoltare, pe fapte care fac diferența pentru cetățeni. Niciun obiectiv nu este imposibil de atins!", a declarat la final Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea şi candidat la Consiliul Judeţean Bihor.
Anca Grama Sas
Departament comunicare P.N.L. Oradea
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: P.N.L. Oradea şi-a prezentat echipa de candidaţi pentru C.L. şi C.J.

 

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 17:56:56 Ora standard a Europei de Est