Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Masă rotundă - ,,Sunt cetăţean informat, activ, responsabil”

Activităţi în cadrul Programului ,,Şcoala altfel”, la Primăria Oradea

Masă rotundă - ,,Sunt cetăţean informat, activ, responsabil”

În cadrul Programului ,,Şcoala altfel", Uniunea Femeilor din Bihor a organizat luni, 18 aprilie 2016, la Primăria Oradea o masă rotundă cu tema Administraţia publică şi antreprenoriat - „Sunt cetăţean informat, activ, responsabil". La activitate au participat elevi de la Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga", Liceul Teoretic ,,Onisifor Ghibu", Colegiul Economic ,,Partenie Cosma", Colegiul Tehnic ,,Transilvania", Colegiul Tehnic ,,C. Brâncuşi", Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul" şi Colegiul Tehnic ,,A. Şaguna".

„Avem un oraş frumos, de care fiecare dintre noi este responsabil să aibă grijă"
Prezent la eveniment, primarul Ilie Bolojan le-a făcut elevilor o prezentare despre istoria oraşului, despre Cetatea Oradea, clădirea Primăriei, activitatea administraţiei publice locale şi a Consiliului Local al Municipiului, şi a răspuns la întrebările celor prezenţi.
„Avem un oraş frumos, de care fiecare dintre noi este responsabil să aibă grijă.  Ne dorim să păstrăm oraşul cât mai curat, deoarece curăţenia suplimentară pe care o realizează operatorul de salubritate şi refacerea mobilierului urban distrus se plătesc tot din banii orădenilor, aşa încât ne costă mai puţin să menţinem curăţenia.
Ne dorim totodată să avem o universitate puternică şi cât mai multe locuri de muncă bine plătite, în aşa fel încât tinerii noştri să nu mai fie nevoiţi să plece din Oradea după ce termină şcoala", a declarat primarul Ilie Bolojan.
În continuare, Anca Grama - purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea le-a prezentat elevilor principalele proiecte cu finanţare europeană care au fost implementate în ultimii ani în municipiu, proiecte în valoare de peste 247 de milioane de euro, printre care a amintit: Reabilitarea Cetăţii Oradea, Complexul Wellness Termal Nymphaea, Piaţa Unirii, Dealul Ciuperca, Sinagoga Zion, reabilitarea sistemului de termoficare, reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, realizarea pasajelor supraterane DN 76 şi DN 79, realizarea drumului  rapid, pistele de biciclete, blocurile operatorii de la Spitalul Municipal şi Judeţean, Piaţa Rogerius, introducerea utilităţilor în Parcul Industrial Eurobusiness.
„Noi orădenii avem cu ce să ne mândrim, faţa oraşului s-a schimbat radical în aceşti ani şi datorită implementării acestor proiecte majore, Oradea este pe locul 2 în ţară în ceea ce priveşte absobţia de fonduri europene", a declarat Anca Grama.
Peste 300 de elevi au vizitat, luni, Turnul Primăriei şi Casa Darvas - La Roche
Tot în cadrul programului Şcoala altfel -,,Să ştii mai multe, sa fii mai bun" - peste 300 de elevi au vizitat numai luni, 18 aprilie 2016, obiectivele turistice Turnul Primăriei Oradea şi Casa Darvas - La Roche.
Astfel, 230 de persoane au vizitat Turnul Primăriei Oradea şi 95  Casa Darvas La-Roche. Acesteau au venit de la următoarele instituţii de învăţământ: Şcoala Gimnazială ,,Nicolae Bălcescu", Liceul de Arte, Liceul Sportiv, Liceul Teoretic ,,Ady Endre", Liceul Tehnologic Sanitar ,,V. Voiculescu" și Şcoala Gimnazială Roșia.
Obiectivele turistice Turnul Primăriei Oradea şi Casa Darvas-La Roche sunt deschise vizitatorilor de luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie, în intervalul orar 9.00 - 19.00. Tariful pentru biletul de acces este de 1 leu/vizitator (elev).
În cadrul vizitei la turn, elevii au avut posibilitatea să-şi aleagă dintr-o mulţime suveniruri cu imaginea Turnului Primăriei, unul sau mai multe care să le aducă aminte peste ani de vizita făcută la acest obiectiv turistic. Copiii au avut de ales între semne de carte, brelocuri, magneţi de frigider, căni, suporturi pentru mouse, oglinzi de poşetă, port-carduri, puzzle-uri, toate cu imaginea Turnului Primăriei Oradea. Totodată, şi la obiectivul turistic Casa Darvas-La Roche, vizitatorii au posibilitatea să îşi achiziţioneze mai multe suveniruri cu imaginea clădirii, monument istoric. (B.P.)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Masă rotundă - ,,Sunt cetăţean informat, activ, responsabil”.

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:21:59 Ora de vară a Europei de Est