Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Agora International School Cinema

În cadrul curriculum-ului internațional - Milepost 1

Agora International School Cinema

Joi, 14 aprilie 2016, la Școala Gimnazială Internațională Agora, în cadrul curriculum-ului internațional - Milepost 1, coordonat de prof. Balaj Diana, părinții au fost invitați pentru a viziona câteva filmulețe.

Părinții au fost rugați să își închidă ochii pentru o fracțiune de secundă pentru a-și imagina că sunt în perioada 1395-1920, perioadă marcantă pentru omenire, în care marii inventatori precum: Johannes Gutemberg, Joseph Henry, Alexander Graham Bell, Guglielmo Marconi și John Logie Baird au reușit să inventeze bazele tehnologiei de azi.
Filmele au fost realizate de către micii și talentații actori din clasa pregătitoare și clasa I, care au reușit prin filmul mut să rupă o parte din istorie, aducând pe marile ecrane viața, familia și procesul de creare a memorabililor inventatori. Utilizând tipul filmului mut copiii și-au dezvoltat capacitatea de a transmite mesaje simple și emoții prin mimică și gesturi.
Cele 5 filme prezentate au fost:
1.Johannes Gutemberg - The Printing Press
2.Joseph Henry - The Telegraph
3.Alexander Graham Bell - The Telephone
4.Guglielmo Marconi - The Radio
5.John Logie Baird - The Television
După vizionarea filmelor și servirea unui cornet cu popcorn, copiii au fost aplaudați și felicitați pentru munca depusă. La sfârșit, elevii clasei pregătitoare și clasei I, au fost premiați și felicitați cu diplome pentru frumoasele filme realizate. Părinții au primit un pliant cu poza fiecărui actor unde, micile staruri au oferit autografe. 
Prof. coordonator
Balaj Diana
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Agora International School Cinema.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:52:18 Ora standard a Europei de Est