Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

În perioada 10-14 mai, Universitatea Agora organizează

International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016

La ediția din acest an, International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC), eveniment științific organizat de Universitatea Agora din Oradea (UAO) în perioada 10-14 mai, sub egida Academiei Române, se bucură şi de girul IEEE, numele său scurt fiind IEEE-ICCCC2016.

IEEE este acronimul de la denumirea în engleză pentru Institute of Electrical and Electronics Engineers (în română Institutul Inginerilor Electrotehniști și Electroniști), care are în prezent mai multe societăți de Computer Science, dintre care amintim IEEE Computational Intelligence Society şi IEEE Computer Society.
Preşedinte general al IEEE-ICCCC2016 este prof. univ. dr. Ioan Dziţac, Senior member of IEEE Computational Intelligence Society.
Președintele Comitetului științific este academicianul prof. univ. dr. ing. Florin Gheorghe Filip, președintele secției de Știința și Tehnologia Informației a Academiei Române și Doctor Honoris Causa al Universității Agora.
Președintele Comitetului de organizare al IEEE-ICCCC2016 este prof. univ. dr. ing. Mișu-Jan Manolescu, fondatorul Universității Agora și co-fondatorul (împreună cu Ioan Dzițac și Florin Gheorghe Filip) al acestei conferințe și al revistei, cotată ISI și clasată în primele 100 din lume, International Journal of Computers Communications & Control (IJCCC).
Această ediţie a conferinței este dedicată aniversării a 110 ani de la nașterea matematicianului român Grigore C. Moisil (1906-1973), părintele informaticii românești, căruia IEEE Computer Society i-a acordat titlul de ,,Pionier al Informaticii" în 1996 (post mortem).
La conferință s-au primit 98 de lucrări, acceptându-se de către recenzori doar 48, cu autori din 18 țări: Algeria, Brazilia, Chile, China, Columbia, Federația Rusă, Franța, India, Iordania, Lituania, Mexic, Quatar, Regatul Unit, România (Arad, Brașov, București, Cluj-Napoca, Oradea, Ploiești, Sibiu și Timișoara), Serbia, SUA, Tunisia și Ungaria.
UAO va acorda, în cadrul acestei manifestări științifice, titlul de Profesor Honoris Causa, primul din istoria scurtă a UAO, doamnei prof. univ. dr. Ioana Moisil, care a avut colaborări cu UAO încă din 2006 și care va prezenta o lucrare plenară invitată, intitulată sugestiv, The wonderful adventures of the mathematician in Logic-land: from Łukasiewicz-Moisil Logic to Computers.
De asemenea, UAO va acorda titlul de Doctor Honoris Causa domnului prof. univ. dr. Gang Kou, de la Southwestern University of Finance and Economics (SWUFE), Chengdu, China (dl. Kou a avut o lucrare invitată la ICCCC2012, a organizat o sesiune specială la ICCCC2014, iar SWUFE invită anual câte doi studenți de la UAO la o școală de vară în Chengdu, asigurându-le gratuit, pe o perioadă de două săptămâni, cursuri, excursii, cazare și masă).
IEEE-ICCCC2016 se bucură și de prezența a trei academicieni, care vor susține lucrări plenare invitate: Gintautas Dzemyda (Lituania), Florin Gheorghe Filip (România) și Zenonas Turskis (Lituania).
După cum am mai precizat și cu un alt prilej, la IEEE-ICCCC2016 vom avea ocazia să ascultăm și lectura plenară invitată a celebrului prof. univ. dr. Enrique Hererra-Viedma (Spania), prorector responsabil cu cercetarea științifică la Universitatea din Granada (peste 18.000 de citări în Google Scholar, peste 27 din lucrările sale fiind în top 1% din cele mai citate lucrări în ISI Thomson).
La IEEE-ICCCC2016 sunt organizate și  secțiuni speciale de către Yezid Donoso (Columbia), Yi Peng (China), Răzvan Andonie (SUA), David Davendra (SUA), Valeriu Beiu (Emiratele Arabe Unite), Marius Cioca (România - Sibiu), Felisa Cordova (Chile), Radu-Emil Precup (România - Timișoara), Marian Gheorghe (UK), Florentin Ipate (România - București) și Sergiu Nedevschi (România - Cluj-Napoca).
BACStud2016 (ediția a II-a)
Ca eveniment satelit al IEEE-ICCCC2016, se va desfășura Simpozionul naţional ,,Brainstorming în Agora Cercurilor Studențești", BACStud2016, ediția a II-a, la care vor participa studenți din peste zece universități din țară, dar și elevi din Oradea.
În afară de prezentare de lucrări științifice, în cadrul simpozionului se vor viziona expoziții, procese penale/civile simulate și demonstrații practice.
Coordonatorii BACStud2016 sunt conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu - director departament, UAO; conf. univ. dr.  Gabriela Bologa - prorector, UAO; prof. univ.dr. Elena Ana Iancu - decan FSJA, UAO; conf. univ. dr. ing. Simona Dzițac - director - Centrul de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică și Management Industrial, Universitatea din Oradea; conf. univ. dr. ing. Traian Buidoș, coordonator al Cercului studenţesc ,,Tehnologie neconvențională în mileniul 3" din cadrul Facultății de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Universitatea din Oradea; lect. univ. dr.  Casian Butaci - decan FSE, UAO; as. drd. ing. Marius Lolea, coordonator al Cercurilor studenţeşti ,,Elektron" şi "Proenergia" din cadrul Facultăţii de Inginerie Energetică și Management Industrial, Universitatea din Oradea; Asociaţia Studenţilor Agora; Cercurile studenţeşti de contabilitate şi de management - UAO.
BACStud2016 este organizat de UAO, în parteneriat cu Universitatea din Oradea - Departamentul de Inginerie Energetică/ Centrul de creaţie ştiinţifică şi inovare al studenţilor energeticieni orădeni; Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor; Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bihor; Centrul 54 Comunicaţii R.M.N.C; Poliţia Locală Oradea și Centrul Europe Direct Agora Oradea; Şcoala Gimnazială Internaţională Agora; SC Electrica SA - SDEE Oradea; Centrul de Formare şi Perfecţionare Perfect Service; Faist Mekatronic SRL; ProEnerg Oradea și Agora Artistic Group.
Evenimentul este sprijinit de S.C. Fatime Impex SRL Biharia, S.C. Electrica SA - SDEE Oradea, Celestica SRL, Energotel Proiect Oradea, S.C. Energetic Montrel S.R.L Oradea, S.C. Focus Studio S.R.L. Oradea, S.C. Electrobobinaj S.R.L. Deva, S.C. Proenerg SRL Oradea, Greenbike Oradea, Oradea Dronshop, La Popular Restaurant - pizzerie - Club Beiuş, S.C. Nova Euro Oradea, S.C. Ciucleatex SRL Beiuș, precum și de Fabrica de mobilă ARCER și Hotelul Grădina Morii din Sighetu Marmației - Maramureș.
În cadrul evenimentului studențesc, UAO va acorda titlul de Membru de onoare al Senatului universitar domnului ec. George Ofrim, producător de mobilier și patron de hotel, pentru meritul de a fi pentru studenții noștri un model de succes în afaceri.
Detalii:
IEEE-ICCCC2016
http://univagora.ro/ro/icccc2016/
BACStud2016
http://univagora.ro/ro/bacstud2016/
Oradea, 05.04.2016
Biroul de presă al UAO
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: International Conference on Computers Communications and Control (ICCCC) 2016.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 17:54:43 Ora standard a Europei de Est