Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Primarul Ilie Bolojan a discutat cu ambasadorul Finlandei despre promovarea turismului local

Imaginea Bihorului în lume

Primarul Ilie Bolojan a discutat cu ambasadorul Finlandei despre promovarea turismului local

Primarul Ilie Bolojan s-a întâlnit ieri (miercuri, 30 martie 2016) la Primăria Oradea cu ambasadorul Finlandei, d-na Paivi Pohjanheimo, pentru a discuta posibilităţile de promovare a turismului local.

Excelenţa Sa se află în Oradea pentru a se întâlni cu tur-operatorii finlandezi, care la invitaţia Asociaţiei pentru Promovarea Turismului şi a Hotelului President din Băile Felix au venit să prospecteze ofertele turistice ale zonei şi să realizeze apoi pachete turistice pentru finlandezi.
Tur-operatorii sunt persoane sau organizaţii care cumpără servicii individuale de călătorie (transport şi cazare) de la producătorii lor (companii de transport sau hoteluri) pe care le combină într-un pachet (,,tour"), care apoi este vândut mai departe clienţilor.
La discuţii a participat dl. Mihai Jurca - preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului.
Ambasadorul Finlandei şi-a exprimat dorinţa de a colabora cu Primăria Oradea pe partea de dezvoltare a pachetelor turistice, exprimându-şi totodată susţinerea pentru tur-operatorii finlandezi care vor crea pachete turistice. Ea a precizat că fuziunea Oradiei cu Băile Felix este o idee foarte bună a administraţiei locale, această fuziune fiind un pas important care va duce la dezvoltarea turismului termal - cel mai important ingredient pe care zona Oradea-Băile Felix poate să-l ofere pieţei din Finlanda.
Pe parcursul zilelor de marți și miercuri, ambasadorul Finlandei, d-na Paivi Pohjanheimo, împreună cu delegaţia finlandeză, a vizitat şi vizitează în continuare cele mai importante obiective turistice ale oraşului: Cetatea Oradea, Dealul Ciuperca, Acquapark-ul Nymphaea, Palatul Baroc, Sinagoga Zion, Piaţa Unirii ş.a.
Dacă d-na Paivi Pohjanheimo va părăsi oraşul nostru, tur-operatorii şi jurnaliştii finlandezi vor rămâne până duminică, 3 aprilie. Aceştia vor mai vizita Peştera Meziad şi Peştera Fârcu, zona localităţii Roşia - unde vor servi un prânz tradiţional bihorean, vineri vor testa procedurile de tratament la Hotel President, sâmbătă vor vizita Salina Turda, iar duminică vor pleca spre Budapesta, de unde vor lua avionul spre Helsinki.
,,Suntem convinşi că grupurile de turişti vor veni spre Oradea şi spre Băile Felix, chiar dacă nu au un zbor direct la Oradea. Cele trei ore cu autocarul pe care le fac de la Budapesta la Oradea nu vor constitui o problemă pentru ei, deoarece aceştia sunt obişnuiţi ca atunci când îşi petrec vacanţele la staţiunile din Alpi, să aterizeze la Munchen, de unde apoi se deplasează tot cu autocarele până la staţiunea de destinaţie", ne-a declarat Mihai Jurca - preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului. (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:30:29 Ora de vară a Europei de Est