Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Poliţiştii bihoreni, din nou campioni naţionali la judo

Înalte performanțe sportive, reiterate

Poliţiştii bihoreni, din nou campioni naţionali la judo

Medalii de aur obținute de poliţiştii bihoreni în cadrul Campionatului Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne Agentul- şef adjunct de poliţie Răzvan Schvarcz şi agentul principal de poliţie Dan Făşie, din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au reprezentat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor în cadrul Campionatului Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne, care s-a desfăşurat în municipiul Deva, în perioada 15 - 18 martie 2016.

Agentul-şef adjunct de poliţie Răzvan Schvarcz a concurat la categoria 81 kg., iar agentul principal de poliţie Dan Făşie la categoria 73 kg., ambii sub 35 ani.
Competiţia sportivă a fost deschisă de concursurile la individual, desfăşurate în prima zi, în urma cărora ambii poliţişti bihoreni au obţinut medaliile de aur la categoriile lor de greutate, reuşind să-şi învingă toţi adversarii.
În urma rezultatelor obţinute la concursul individual de cei doi luptători din cadrul Poliției bihorene, echipa Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a clasat pe locul întâi în întrecerea desfăşurată pe echipe.
Poliţiştii bihoreni au avut principalul aport la câştigarea medaliei de aur pe echipe, prin acumularea maximului de punctaj la concursul individual.
În urma evoluţiei spectaculoase de-a lungul concursurilor, atât la individual cât şi pe echipe, agentului-şef adjunct Răzvan Schvarcz i-a fost acordat, pentru al doilea an consecutiv, titlul de „Cel mai tehnic judoka al competiţiei".
La finalul competiţiei, ambii poliţişti bihoreni au fost selecţionaţi să reprezinte România la Campionatul Mondial de Judo al Polițiștilor 2016.
Titlul de „campion național" vine să întregească palmaresul obţinut de poliţistul bihorean Răzvan Schvarcz, care a câştigat, consecutiv, până la această selecţie zece titluri de „campion naţional" al Ministerului Afacerilor Interne, iar în cursul anului 2015 a fost selectat să reprezinte România la Campionatul European de Judo al Poliţiştilor, şansă de care a profitat din plin, obţinând titlul de „vicecampion european".
De asemenea, poliţistul bihorean Dan Făşie adaugă titlul de „campion național" obținut anul acesta la lunga listă de trofe și medalii obținute de-a lungul carierei sportive. În cursul anului 2015, Dan Fâșie a obținut titlul de „campion european" la Dresda, în Germania, fiind totodată, și „campion mondial", în anul 2008 la Tripoli, în Libia, „campion balcanic", în anul 2011, la Bucureşti şi „campion naţional", desemnat în cursul lunii martie 2015, la Deva.
Cele mai importante performanţe sportive ale celor doi poliţişti bihoreni:
1.Agent-şef adjunct de poliţie Schvarcz Dumitru - Răzvan, 29 ani:
-Lucrează în cadrul Poliției bihorene din anul 2006;
-Practică judo de la vârsta de 8 ani;
-Vicecampion european de Judo - mai 2015;
-Medaliat cu bronz la Campionatul European de Judo, în anul 2002;
-Multiplu campion naţional la Judo în perioada 2000 - 2016;
-Multiplu medaliat la turnee internaţionale de judo, desfăşurate în Elveţia, Italia, Austria, Ucraina, Franţa;
-Medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne în fiecare an, în perioada 2007 - 2016, atât individual, cât şi pe echipe;
2.Agent principal de poliţie Făşie Dan - Gheorghe, 29 ani:
-Lucrează în cadrul Poliției bihorene din anul 2007;
-Practică judo de la vârsta de 10 ani;
-Campion european la judo - mai 2015;
-Dublu campion european în anul 2006;
-Locul 5 la Campionatul Mondial 2009;
-Multiplu campion naţional la Judo în perioada 2000 - 2016;
-Multiplu medaliat la turnee internaţionale de judo desfăşurate în Elveţia, Italia, Austria, Ucraina, Franţa, Coreea de Sud, Brazilia;
-Participant la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012;
-LOCUL 1 la Campionatul Balcanic al poliţiştilor 2007, desfășurat în Albania;
-LOCUL 1 la Campionatul Mondial al poliţiştilor 2008, desfăşurat în Libia;
-LOCUL 1 la Campionatul Balcanic al poliţiştilor 2009, desfăşurat în România;
-Medaliat cu aur la Campionatul Naţional de Judo al Ministerului Afacerilor Interne desfăşurat în 2015 și în 2016, atât individual, cât şi pe echipe.
Alina Dinu

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:18:18 Ora de vară a Europei de Est