Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Lucrare metodico - științifică pentru obținerea gradului didactic I

La C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd

Lucrare metodico - științifică pentru obținerea gradului didactic I

Joi, 17.03.2016, la C.S.E.I. Nr. 1 Tileagd, prof. Cristian Ioan Negrău și-a susținut lucrarea metodico - științifică pentru obținerea gradului didactic I, cu titlul „Strategii pentru atitudinea corectă a copiilor din gimnaziu", printr-o prezentare în PowerPoint.

Argumentele scrierii lucrării au fost: prevenirea dezvoltării somatice cu abateri faţă de ciclul normal, a depistării şi corectării deficienţelor ce apar în mod inerent odată cu evoluţia prepubertară şi pubertară a copiilor; posibilitatea pe care o are kinetoterapeutul  de a le sprijini evoluţia normală.
Aceasta a fost structurată astfel: Introducere, Capitolul I - Particularităţile morfo-funcţionale şi psiho-motrice ale elevilor din ciclul gimnazial, Capitolul II - Depistarea şi clasificarea tipurilor de deficienţe fizice din Centru Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Nr.1 Tileagd, Capitolul IV - Programe şi structuri de exerciţii pentru corectarea deficienţelor fizice la cazurile depistate, Capitolul V - Analiza şi interpretarea datelor experimentului, Concluzii, Bibliografie și Anexe.
Depistarea şi urmărirea evoluţiei unei deficienţe este o problemă foarte importantă. Ea trebuie să asigure fixarea unui diagnostic iniţial complet, să permită obiectivizarea examenului în aşa fel încât urmărirea modificărilor obţinute în urma tratamentului aplicat să fie cât mai fidelă şi simplă. Ea se va realiza prin examinări somatoscopice şi somatometrice speciale, în cadrul controlului medical şi periodic.
Deficienţele fizice şi suferinţele cauzate de ele stânjenesc buna desfăşurare a muncii, provoacă pierdere de timp şi energie, scad randamentul şi valoarea rezultatelor, împiedică realizarea progresului şi menţin o stare psihică de nemulţumire şi enervare, de teamă şi descurajare, care demoralizează şi descurajează pe deficient.
Între dezvoltarea somatică şi cea funcţională este o dizarmonie. În concluzie, se impune o acţiune de echilibrare somato-funcţională, obţinându-se rezultate bune, prin kinetoterapie chiar şi atunci când subiectul se prezintă cu indici somato-funcţionali scăzuţi.
Din comisia de examinare au făcut parte: președinte  -  conf. univ. dr. Izabela Lozincă și prof. univ. dr. Vasile Marcu de la Departamentul de Educație Fizică, Sport și Kinetoterapie al Universității din Oradea; Călin Hoțupan - inspector şcolar pentru educaţie fizică şi sport al Inspectoratului Școlar Județean Bihor, care au apreciat materialul scris cu nota 10.
La eveniment au participat colegii, psiholog Alin Crețu și directorul instituției, prof. Kelemen Iuliu, care și-au exprimat pozitiv punctele de vedere.
Psiholog Alin Crețu
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lucrare metodico - științifică pentru obținerea gradului didactic I.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:20:49 Ora de vară a Europei de Est