Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

,,Primăvara copilăriei mele”

Concurs de desen artistic

,,Primăvara copilăriei mele”

Pornind de la ideea că ,,Orice creaţie, pentru a se desăvârşi, trebuie mai întâi să fie afundată în timpul prin care va deveni", luni, 14.03.2016, Centrul Europe Direct Oradea a găzduit la Școala Gimnazială Internațională ,,Agora", unde a și ,,înflorit", ,,Primăvara copilăriei mele" - concurs de creație artistică dedicat elevilor talentați în arta educației plastice, din clasele III-VI.

Concursul s-a desfășurat într-un cadru aparte, având un număr de 9 participanți, (băieți și fete) elevi ai Școlii Gimnaziale Internaționale ,,Agora". Pe parcursul a 50 de minute, copiii au reprezentat o creație artistică despre felul în care ei văd, își imaginează, primăvara în viața lor, de la peisaje pline de culoare, personaje, natura înflorită, la păsări, fluturi, emoție, iubire și parfum de fericire...
Conform regulamentului concursului, fiecare creație a fost individuală și originală, folosindu-se hârtie albă pentru desen, creioane grafice, creioane colorate, acuarele și tempera.
La final, elevii și-au prezentat lucrările în fața colegilor și au fost jurizați de către d-nele prof. Aromanesei Michaela (educație plastică și muzicală), Căta Otilia Magdalena (educator-învățător) în calitate de colaborator și d-na prof. Pașca Laura (consilier educativ), în calitate de coordonator de proiect.
Clasamentul concursului
Locul I - Pop Eliza Medeea - cls. a III-a, Popa Iulia - cls. a III-a, Barbur Maya - cls.  a IV-a, locul II - Barbur Paul - cls. a VI-a, locul III - Bologa Ana - cls. a III-a, Socaciu Amalia - cls. a V-a; elevii:  Baneș Alexandru - cls. a V-a, Știube Aryana - cls. a III-a, Kiss-Pădureanu Alice - cls. a III-a - diplome de participare. (P.L.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Primăvara copilăriei mele”.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 08:51:51 Ora standard a Europei de Est