Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Deschiderea Expoziției de Design, ediția a III-a

Astă-seară, în holul Bibliotecii universitare

Deschiderea Expoziției de Design, ediția a III-a

Departamentul de Arte Vizuale din cadrul Facultății de Arte a Universității din Oradea, va invită astăzi (marți, 15 martie 2016), de la ora 18, la deschiderea Expoziției de Design la Facultatea de Arte - ediția a treia, în holul Bibliotecii universitare.

Evenimentul este organizat de studenții din anul III, specializarea DESIGN a Facultății de Arte din cadrul Universității din Oradea și coordonată de conf. univ. dr. Mărieş Gh. Radu Emil, asist. univ. Coştean Norbert și asist. univ. Brad Sorin Ovidiu. Lucrările sunt expuse timp de 4 săptămâni și pot fi văzute în holul principal al Bibliotecii universitare.
Scopul expoziției este promovarea Programului de studii Design al Facultății de Arte și a studenților săi și aducerea în percepția publică a domeniului vast al Designului (de produs, grafic și ambiental).
Expoziția este la a treia ediție, iar lucrările expuse sunt realizate în cadrul disciplinelor de specialitate din cadrul programului de studiu de către următorii studenți: studenți din anul I: Ács Bianka, Andrei Bogdan Cătălin, Bonca Roxana Adina, Făt Alexandra Larisa, Fule Gheorghe, Hoble Larisa Alexandra, Judea Diana Ligia, Mihăilă Silviu Şerban, Monenciu Răzvan George, Murg Diana Georgiana, Nagy Noemi Maria, Opinca Sorin, Rosenfeld Dora, Ungureanu Corina Alexandra și Urs Mădălina Nadina; studenți din anul II: Bakter Andrei Mihai, Cadar Bianca Georgiana, Filip Eugenia, Mateaș Nicolae și Țiboc Rareș; studenți din anul III: Bala Claudiu, Blânda Horia, Bögre Csaba, Degău Daniela, Peter Brighitta, Popa Bogdan Fabian, Moșincat Alexandra, Sidlec Radu și Vașadi Șerban.
Expozitia va fi vernisată de către coordonatorul Programului de studii Design, conf. univ. dr. Mărieş Gh. Radu Emil și va fi urmată de vizionarea lucrărilor expuse și de discuții libere cu studenții expozanți.
Expozitia cuprinde lucrări realizate la disciplinele specifice de Design: planșe de prezentare în diferite tehnici grafice, studii de desen, culoare, tehnici de machetare, prototipuri și proiecte din domeniul designului de produs, ambiental și grafic, coordonate de conf. univ. dr. Mărieș Gh. Radu Emil, asist. univ. Brad Sorin Ovidiu, asist. univ. Costean Norbert, prof. univ. dr. Pantea Ioan, conf. univ. dr. Cîmpean Elena și lect. univ. dr. Abrudan Anamaria.
Printre invitați putem enumera reprezentanți ai societăților comerciale: Ban Com, Capirom S.A., Celestica, Comau, Cristal Oradea, Davidsign,Desira Impex, Livaro, Saramob Design, StudioSamoilă, Plastic Crişana, Plastor S.A. Oradea,Slezinger Design, Tiger Amira, Tuzson Design,Teatrul ,,Regina Maria" Oradea, Serviciul Salvamont-Salvaspeo Bihor, Speocristal Oradea, Alpin Expe etc., studenți și cadre didactice de la alte facultăți, elevi de la diferite licee din Oradea.
Conf. univ. dr. Mărieş Gh. Radu Emil

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:02 Ora de vară a Europei de Est