Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Expediție în ,,pădurea tropicală”

Vineri, elevii agoriști au făcut

Expediție în ,,pădurea tropicală”

Vineri, 11 martie, elevii Școlii Gimnaziale Internaționale Agora, încadrați în curriculum-ul internațional - Milepost 2, coordonați de prof. Miere Crina, au amenajat o cafenea într-un decor de ,,pădure tropicală" unde părinții și invitații au fost înconjurați de jaguari, crocodili, maimuțe, papagali, insecte și tot felul de specii de plante care și-au găsit locul în straturile pădurilor tropicale frumos decorate (the forest floor, the understory, the canopy and the emergent layer).

Pentru că milioane de oameni din întreaga lume folosesc produsele din pădurile tropicale, zi de zi, elevii au amenajat și un candy bar de fructe exotice sculptate care au adus o atingere magică în decor.
Pădurile tropicale au acoperit odată 14% din suprafața lumii noastre. Acum, ele acoperă mai puțin de 5%. În fiecare secundă o suprafață din pădurea tropicală de mărimea unui teren de fotbal este distrusă. Unii oameni de știință cred că, dacă pierdem pădurile tropicale, am putea pune în pericol întreaga planetă.
Pădurile tropicale cresc peste tot în jurul planetei noastre, în zonele umede care străbat ecuatorul. Ele acoperă zone vaste din America de Sud, Africa, Asia de S-E și Australia.
În pădurile tropicale este aproape întotdeauna cald și umed. Din 365 de zile câte are un an, 200 de zile plouă. Aceste condiții climatice rezultă o abundență uimitoare de viață. Ele oferă un habitat pentru multe specii de plante și animale.
 Pădurile tropicale sunt numite „the lungs of the world", deoarece acestea sunt considerate a fi responsabile pentru producerea de peste 20% din oxigenul din lume.
În urma expedițiilor pe care le-au efectuat în pădurea tropicală amazoniană, Theodore Roosvelt și artistul botanic Margaret Mee au avut un rol important în descoperirea multor specii de animale și plante.
Theodore Roosvelt a fost cel mai tânăr președinte american neales. La vârsta de 42 de ani a devenit președintele Americii, în urma decesului lui W. Mc. Kinley. În urma expediției efectuate în pădurea tropicală amazoniană, Theodore Roosvelt a descoperit peste 2000 de specii de păsări și 500 de mamifere.  Tot în urma expediție, râul Doubt, care are 1000 de mile lungime, este un râu brazilian și acum se numește râul lui Roosvelt sau râul lui Theodore.
Prof. coordonator IPC Miere Crina
P.S. Pentru mai multe poze (97 de poze), accesați Galeria foto: Expediție în ,,pădurea tropicală”.  

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:06:00 Ora standard a Europei de Est