Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Cu pași mici spre un viitor mare ...”

Fundația Est Europa

,,Cu pași mici spre un viitor mare ...”

Fundația Est Europa, cu sediul în localitatea Oradea (Str. B.P. Hașdeu, Nr. 18), a luat ființă în anul 1999 și are ca membri fondatori: președinta fundației, Olga van Lavieren, dr. Creț Ioan și Matthias van der Weide.

Inițial, fundația a început cu ajutorarea tinerilor proveniți de la casele de copii, dar pe parcurs activitățile s-au diversificat. Viziunea fundației noastre este ca tinerii și copiii din județul Bihor să fie participanți activi în societate și să aibă o educație completă, atât prin mijloace formale, dar mai ales non-formale, care să le asigure o carieră corespunzătoare potențialului lor.
În cadrul fundației funcționează un Centru de zi pentru copii, cu 3 programe sociale. Acestea sunt: Grădinița cu Program Normal „Lumina", programul de teme After School și programul de educație informală a mamelor, care au copii sub 3 ani, Mama și copilul.
Grădinița cu Program Normal „Lumina" este formată dintr-o grupă mixtă cu capacitatea de 17 locuri. Grădinița este în totalitate gratuită, nu se percepe nicio taxă, iar rechizitele și baza materială sunt asigurate de fundație.
În cadrul programului After School sprijinim un număr de 22 de copii în efectuarea temelor. Aceștia merg la diferite școli din Oradea. Ei au nevoie de sprijin deoarece părinții lor nu îi pot ajuta pentru că nu știu să scrie și să citească sau nu se pricep să le acorde ajutorul necesar.
În cadrul programului Mama și copilul avem un număr de 5 mame și 6 copii. În cadrul acestui program desfășurăm, împreună cu mamele, diferite activități educative și recreative pentru mamă și copil.
Beneficiarii acestui centru sunt copiii proveniți din familii defavorizate, din familii în care unul dintre părinți sau ambii provin din centrele de plasament sau familii de romi. Asistații programelor noastre beneficiază de: meditații la anumite materii; o gustare caldă; îmbrăcăminte/încălțăminte/cadouri de sărbători, în funcție de posibilitățile fundației; jocuri terapeutice; activități de informare și conștientizare a beneficiarilor despre drepturile și obligațiile acestora; suport emoțional, social și spiritual în situație de criză; rechizite școlare și caiete speciale; terapie în tulburările afectiv-comportamentale; terapie în tulburările de limbaj; orientare școlară și profesională.
Echipa fundației este formată din: președinte (Olga van Lavieren), manager (Iacob Cristina), psiholog (Lezeu Felicia), asistent social (Drăgan Emanuela-Marinela), profesor în învățământul preșcolar (Andor Alina-Viorica), îngrijitoare copii (Negrea Viorica), femeie de serviciu (Șerban Ioana), muncitor necalificat cu atribuții de îngrijitor clădiri (Abraham Attila-Istvan), voluntar la programul Mama și copilul (Muț Emilia), voluntar la programele religioase (Giurgilă Cristian).
Misiunea noastră este să contribuim la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și copiilor, precum și la educația și cultura acestora, astfel încât aceștia să își poată croi o carieră care să corespundă potențialului lor.
Pentru mai multe detalii ne puteți găsi în Oradea (Str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, Nr. 18) sau la numerele de telefon: 0359-454 618/ 0747 596 125.
Lezeu Felicia
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: ,,Cu pași mici spre un viitor mare ...”

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 02:13:41 Ora de vară a Europei de Est