Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Programul Femina continuă cu proiectul „Ohhh, ... so GLAM!”

Astă-seară, la sala „Queen Mary” Restaurant and Ballroom, ora 18.00

Programul Femina continuă cu proiectul „Ohhh, ... so GLAM!”

Programul „Femina" Oradea, inițiat de Fundația Comunitară Oradea, începe seria evenimentelor pentru comunitate de anul acesta, prin proiectul desfășurat de grupul de mentorat coordonat de Rozalia Bot - speaker al programului Femina 2015/2016.

Din echipa de mentorat a Rozaliei Bot fac parte șase voluntare active și creative: Patricia Albu, Corina Costruț, Roxana Tirla, Crina Totorean, Claudia Lucaci și Gina Buzlea care au demonstrat că sunt dornice să se dezvolte personal și să își schimbe viața prin implicarea în comunitate.
,,Ohhh, so ... GLAM!", care va avea loc în astă-seară (3 martie 2016, la ora 18), este un cadou pentru „Ziua Femeii", care s-a născut din interes pentru strălucire, exuberanță, pentru acea doză de extraordinar necesară fiecărei femei, care o ajută să rămână elegantă în rutina zilnică.
Persoanele prezente vor merge acasă cu informații de actualitate din partea  specialiștilor invitați  pe segmentele: frumusețe, sănătatea trupului și a sufletului. Cei cinci vorbitori: Daniela Kenez - instructor Fitness și Aerobic, Carmen Meera - Life Designer, Mirela Fazakas - Make-up Artist, Alina Crișan - Hairstylist și Gia Ianc - blogger Coffeeontherunway, vor oferi invitatelor o oază de răsfăț și armonie, un loc unde acestea pot experimenta și învăța lucruri noi.
Workshop-urile și evenimentele organizate prin programul „Femina" Oradea sunt cu intrare GRATUITĂ, fiind organizate din fondurile strânse de voluntarii din program! Pentru a susține continuitatea acestui program, încurajăm participantele să efectueze o donație modică sau să direcționeze cei 2% din impozitul pe venit către Fundația Comunitară Oradea.
Înscrierile pentru eveniment s-au făcut online, iar cele 300 de locuri disponibile s-au ocupat în decurs de doar câteva zile. Le mulțumim doamnelor și domnișoarelor pentru interesul acordat și le așteptăm la eveniment!
Echipa întreagă dorește să mulțumească sponsorilor implicați în proiect, cu ajutorul cărora sperăm că vom reuși să răsfățăm invitatele prin degustări sănătoase, Candy Bar, Juice Bar cu sucuri naturale și multe alte surprize în cadrul tombolelor:
SPONSORI DIAMOND: Queen Mary, Anculina Biju, VPK Packaging, Chef Tiberius, Vogue By Estetica Glamour
SPONSORI GOLD: Evagarden Alpa Est, Strop de Viu, Avon, Prietenii Veseliei, Cramele Recaș Salonta, Ice-cafe Roze, Luxury Photobooth, Paolo Guatelli Make Up, Florăria Kreativ, Amelia Șelariu - Nutritionist Dietetician
SPONSORI SILVER: Aster Premium, Car Cover Services, Cofetăria Scala, Oradea Life,  Flavours, Aroma Cosmetice Naturale, Canah, Amazing Visuals.
Claudia Abrudan,
director executiv

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 16:54:43 Ora standard a Europei de Est