Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua porților deschise și Târgul mărțișoarelor la Școala ,,Avram Iancu”

În ultima zi a lui Făurar,

Ziua porților deschise și Târgul mărțișoarelor la Școala ,,Avram Iancu”

Ziua de luni, 29 februarie 2016, a fost decretată la Şcoala Gimnazială ,, Avram Iancu" din Oradea drept ,,Ziua porților deschise".

Este ziua în care au fost așteptați în vizită preșcolari din cinci grupe mari, trei de la Grădinița Nr. 44 - ,,Rază de soare" (structura școlii), precum și două grupe de la Grădinița Nr. 50 (structura Grădinița Nr. 55), din vecinătatea școlii.
La ora 10.00, doamna director, prof. dr. Gheorghina Bîrlădeanu și dl director adjunct Cosmin Velimirovici, împreună cu patru elevi din clasa a IV-a A (elevii doamnei prof. Claudia Bei), dotați cu peste 200 de mărțișoare, așteptau în hol sosirea preșcolarilor. La primire, elevii le-au urat un bun venit și le-au dăruit câte un mărțișor, după care i-au condus în sălile celor din clasele pregătitoare și clasele I. Apoi au coborât în curte și în livada școlii, iar de la ora 11.00, au participat la Târgul de mărțișoare.
Cea de-a XII-a ediție a Târgului de mărțișoare
,,A devenit o tradiție ca în ultima zi a lunii februarie, în Şcoala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea să se organizeze Târgul mărţişoarelor.
Astfel, la cea de-a XII-a ediţie din acest an, participă 12 clase de elevi din ciclul primar (coordonate de înv. Negruţ Mariana, Jurcuţ Gheorghina, Luncan Ana, Negruţ Constantin, Zsak Lucia, Cîrciumaru Stelieana, Cozma Aurica, Toader Monica, Pop Lidia, Abrudan Luana, Bejuşca Elena și Lovas Marta), două clase de gimnaziu (coordonate de prof. Şpan Claudia, Iovan Florica și Covaci Claudia) şi două  grupe de copii de la Grădiniţa Nr. 44 (coordonate de educ.Toie Viorica și Bodea Florica - director adjunct). Mărţişoarele au fost confecţionate de către copii, utilizând materiale diverse: hârtie, lut alb, piele, material textil, fire de aţă, fetru, burete, carton, etamină, coji de fistic, nuci, ambalaj de bomboane etc... Unele clase au organizat în luna noiembrie şezători la care mămicile şi bunicile au confecţionat mărţişoare mai deosebite: cercei, brăţări, broşe, inele, cordeluţe croşetate. Pe lângă mărţişoare, elevii au vândut felicitări şi alte obiecte decorative ce pot fi dăruite de 1 sau 8 Martie persoanelor dragi, ne-a declarat doamna profesor Monica Toader, profesorul coordonator al evenimentului.
Tot astăzi, avem ,,Ziua porţilor deschise", când trei grupe mari de la Grădinița Nr. 44 şi două de la Grădinița Nr. 55 au venit în vizită, după cum ați putut constata. Aceştia au făcut cunoştinţă cu viitoarele lor săli de clasă şi au primit câte un mărţişor în dar.
Mulţumim tuturor celor implicaţi atât ca vânzători cât şi ca şi cumpărători, precum şi  conducerii şcolii care ne-a susţinut în organizarea activităţilor", a mai spus doamna profesor Monica Toader.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (137 de poze), accesați Galeria foto: Ziua porților deschise și Târgul mărțișoarelor la Școala ,,Avram Iancu”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:55 Ora de vară a Europei de Est