Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua Siguranței pe Internet/ Safer Internet Day 2016

La Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”

Ziua Siguranței pe Internet/ Safer Internet Day 2016

Ziua Siguranței pe Internet a fost marcă la nivel internațional, în acest an, la data de 9 Februarie.

Deoarece a fost vacanță, elevii au beneficiat de aportul informațional al specialiștilor abia după data de 15 februarie.
Societatea Civilă Profesională „Crețu Alin și Crețu Crina" și-a asumat și în acest an promovarea Safer Internet Day, în vederea conștientizării utilizării într-un mod sigur și responsabil a tehnologiei online și a terminalelor aferente (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, televizoare inteligente etc), în special de către copii și adolescenți, aceștia fiind mai vulnerabili, respectiv neavând încă simțul critic suficient dezvoltat.
Miercuri, 17.02.2016 activitatea a debutat la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul", gazdă fiind directorul profesor dr. Dan Matei și profesor consilier școlar Crina Crețu (coordonator asistent al proiectului), elevii clasei a VIII-a B fiind cei care au participat cu entuziasm, alături de dirigintele profesor Carmen Laurențiu și profesor Bianca Bâte.
Consilierul școlar a prezentat invitații și specializările acestora, agenda evenimentului, și importanța temei în context digital.
Doamna ing. Miorița Săteanu (coordonator asistent al proiectului), cetățean de onoare al Municipiului Oradea, a surprins elevii, ca de fiecare dată cu vioiciunea și spiritul ludic, discutând statisticile de ultimă oră referitoare la internet, precum și despre e-mail.
Bogăția informațională a fost constanta oferită de psihologul Alin Crețu. A detaliat, folosind o recuzită și ajutorul elevilor ca actori: modul în care internetul a apărut, datorită necesităților de moment și a proiecțiilor posibile în viitor; faptul că rețeaua a avut atât rădăcini civile cât și militare; hardware-ul și software-ul utilizat; netiquette, adică nevoia de a fi respectuos și în mediul virtual; paralele între mijloacele de comunicație analogice și cele digitale; modul în care funcționa transmiterea informațiilor înainte și după apariția internetului; timpul și viteza cu care este transmis un mesaj; scăderea costurilor pentru producerea hardware-urilor și creșterea celor pentru software, o bună dovadă fiind faptul că, luând ca exemplu avionul, din prima categorie fac parte 20%, iar din cea de a doua 80%, importanța protecției pe care este bine să o solicităm, deoarece majoritatea celor cu care interacționăm, sunt necunoscuți.
La final, feedback-ul oferit echipei a fost pozitiv.
Psiholog Alin Crețu,
coordonatorul proiectului „Ziua Siguranței pe Internet"
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Siguranței pe Internet/ Safer Internet Day 2016.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:41:10 Ora de vară a Europei de Est