Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Direcţia Tehnică a Primăriei Oradea şi-a prezentat raportul de activitate pe 2015

Vineri,

Direcţia Tehnică a Primăriei Oradea şi-a prezentat raportul de activitate pe 2015

Direcția Tehnică a Primăriei Oradea și-a prezentat vineri, 5 februarie 2016, raportul de activitate pe anul 2015, dar și obiectivele pentru anul 2016.

La conferință au participat viceprimarul Mircea Mălan, directorii: Mircea Ghitea, Aurelia Țenț și Emil Bențan, dar și Mircea Stejerean - şeful Serviciu Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.
,,Direcția Tehnică este o direcție cu o activitate foarte complexă, care are în aria de responsabilitate domenii diverse, începând de la salubrizare la deszăpezire, la modernizarea străzilor, întreținere parcurilor și zonelor verzi sau siguranţa circulației", a spus Mircea Ghitea, directorul Direcțíei Tehnice din Primăria Oradea.
Lucrări finalizate în 2015
Anul trecut au fost finalizate o serie de lucrări de investiţii, de modernizare, reabilitare străzi și poduri, precum modernizarea străzilor Belșugului, Salcâmilor (tronson Str. Meșteșugarilor - Str. Taberi Geza), Trotușului (tronson Piața Ghioceilor - Str. Henrik Ibsen), Gheorghinelor, 9 Mai, Mangaliei, Înfrățirii, Furnicii, Greierului, Arțarilor (tronson Al. Sahia - Piața Devei), Hack Halasi Gyula, realizare acces din Str. Făliei în Str. Dragoş Vodă, inclusiv amenajare intersecţii în zona Podului Mareşal Constantin Prezan, realizarea podului rutier peste Crişul Repede, Str. Făcliei - Str. Dragoş Vodă (Pod Mareşal Constantin Prezan), reabilitarea Str. Borşului pe tronsonul Pod CF - Staţia de epurare a apelor uzate menajere.
În ceea ce priveşte locurile de parcare, în anul 2015 au fost amenajate 2.328 de locuri de parcare. ,,Între anii 2009 - 2015, Primăria Oradea prin Direcţia Tehnică a realizat peste 15.000 de locuri de parcare în municipiu", a spus directorul Direcţiei Tehnice, dl. Mircea Ghitea.
Tot anul trecut a fost finalizată pasarela pietonală şi pentru biciclişti peste Pârâul Peţea, în zona Str. Octavian Goga, dar şi intersecţia prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea (Str. Ogorului) şi drumul naţional DN 76 - relaţia Deva.
Lucrări demarate în 2015, care se vor finaliza în acest an
Totodată, există o serie de lucrări de execuţie demarate în anul 2015 şi care se vor finaliza în acest an: modernizare Str. Anghel Saligny, reabilitare Pod Sf. Ladislau, drum de acces pentru autovehicule speciale de intervenţie pentru situaţii de urgenţă între Str. Tribunalului şi Str. Gheorghe Dima,  trecerea denivelată pe sub liniile de cale ferată Oradea - Episcopia Bihor, în zona Str. Secarei, dar şi reamenajarea piaţetei din faţa Magazinului Crişul.
Noi lucrări de investiţii, propuse pentru finanţare, execuţie sau începere în 2016
Principalele lucrări de investiţii noi propuse pentru finanţare şi execuţie sau începere în acest an, sunt modernizarea a 20 de străzi (Abraham Lincoln, Clopoţeilor, Copacilor, Caraşului, Ecaterina Varga, Govorei, Măgurei, Olteţului, Pelinului, Salciei, Sirenei, Verii, Cerbului, Argeşului, Buzăului, Constantin Mille, Gheorghe Ţiţeica, Vasile Pârvan, Daliei şi Piaţa Ghioceilor - tronson nemodernizat între Trotuşului şi N. Bolcaş, dar şi amenajarea de accese auto şi spaţii de parcare în zona situată între Str. Atelierelor şi Aleea Salca şi amenajarea accesului la Complexul Wellness Termal Nymphaea.
Pe lângă toate acestea, Direcţia Tehnică s-a mai ocupat în 2015 de colectarea selectivă a deşeurilor, de salubrizarea oraşului, de întreţinerea şi repararea străzilor modernizate prin plombări şi covoraşe, de întreţinerea/repararea şi execuţia mobilierului urban amplasat pe domeniul public, de completarea fondului de arbori existent, de amenajarea spaţiilor verzi.
În ceea ce priveşte iluminatul public al oraşului, în anul 2015 s-au realizat în cadrul programului de extindere/modernizare a iluminatului public 21 km de reţea de iluminat public. Lungimea totală a reţelelor de iluminat public existente în municipiul Oradea este de 627 km. (B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:32:11 Ora de vară a Europei de Est