Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora

Vineri, la Universitatea Agora

Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora

Vineri, 29 ianuarie 2016, la sala festivă a Universității Agora a avut loc premierea sportivilor SKT UAMT Agora care au obținut cele mai bune rezultate în anul 2015.

Rezultatele au fost prezentate de dl ing. Mircea Raul Tudorică, cel care, împreună cu Bernath Csaba și Melania Câmpan, se ocupă de pregătirea sportivilor de la clubul UAMT Agora Oradea.
În cele ce urmează, vă spicuim din discursul dlui ing. Mircea Raul Tudorică.   
,,Nu putem decât să ne bucurăm de o prezență atât de numeroasă la Gala premiilor C.S. U.A.M.T Universitatea Agora Oradea, precum și de faptul că avem ce rezultate să premiem.
Comparativ cu anii anteriori ne bucurăm de niște rezultate foarte bune: 6 medalii de aur, 11 de argint și 8 de bronz la întrecerile naționale; la Campionatele Europene 4 medalii de aur și 2 de argint, respectiv 3 medalii de aur, 3 de argint și 1 de bronz la Campionatul Mondial desfășurat la Belgrad, la finele anului trecut.
Față de anii anteriori, dorim să aducem în atenția dvs. noua generație de sportivi, participanți doar în cadrul campionatelor cu caracter zonal.
Diplome pentru sportivii mici: 1.Riccio Alessandro 2.Riccio Francesco 3.Riccio Giorgio 4.Petrișor Nicolas 5.Alex Mesaroș 6.Bondici Paul 7.Maszgras Briana 8.Alexandru Țicărat 9.Robert Balajti (12-13; 152) 10.Darius Maszgras (9 - 11; 140) 11.Patrik Rubint (9 - 11; 140) 12.Bădărău David (9 - 11; 140) 13.Hodi Dragoș (12-13; 152) 14.Darius Karacson (7-8; 128) 15.Mark Karacson (7-8; 128) 16.Nistor Xaver (7-8; 128) 17. Cighir Raul (12-13; 152) 18. Gîtlan Sandu (12-13; 152).
Aducem mulțumiri redactorilor trusturilor de presă, care sunt mereu alături de noi și ne evidențiază rezultatele obținute în activitatea competițională, atât în presa scrisă, cât și prin intermediul internetului, emisiuni televizate și radio (Popa Lucian - arenabihoreana.ro, Teodor Biriș - Jurnalul Bihorean, Dan Ille - OradeaBestPhoto.ro, Horia Buz și Sorin Ilisie - Crișana, Florin Mihalca - Bihoreanul, Nicolae Mihalcea - Emisiunea ,,Divizia Locală", Szántó Sándor - Russmedia Press).
Toți sportivii care urmează să fie premiați fac parte din lotul de performanță intern al clubului, depunând eforturi considerabile în sala de antrenament pentru a-și câștiga un loc cât mai bun în ierarhia acestui clasament.
Loc 12. Olariu Răzvan - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 11. Tăuțan Ionuț - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 10. Iancu Raul - participant la campionatele naționale de stil desfășurate la Galați
Loc 9. Doblea Raul - locul III la CN Tradițional - Memorial Pavel Vancea, la kata echipe
Loc 8. Tauțan Andrei - medaliat cu aur în cadrul CN Traditional Oradea, la kumite echipe
Loc 7. Kiraly Mark - medaliat cu argint și bronz în cadrul întrecerilor naționale din Oradea și Izvorani
Loc 6. Ristea George - meladiat cu bronz la proba de fukugo individual la CN Traditional, precum și medalii naționale la probele de kata și kumite echipe.
Continuarea clasamentului va avea loc după ce aducem mulțumiri părinților pentru încrederea acordată, nenumăratelor personalități din lumea sportului care au susținut ceea ce înseamnă Karate Tradițional, precum și sponsorilor pentru sprijinul acordat în mod sincer și onest.
În acest sens, mulțumim: domnului Mișu-Jan Manolescu - Universitatea Agora Oradea, doamnei Adriana Manolescu - Universitatea Agora Oradea, domnului Stanciu Horia Andrian - U.A.M.T Oradea S.A., domnului Romulus Gabor - S.C Depozitul de Tricouri S.R.L., domnului Botez Ștefan - S.C FIDELITAS COM S.R.L., domnului Korodi Iosif - inspector D.J.S.T., doamnei Andreea Ganea - președinte King-do LIONS Oradea, domnului Romeo Tulkos Emeric - vicepreședinte al F.R.S.M.C., domnului Mircea Muntean - președintele F.R.S.M.C., precum și doamnei dr. Tudorică Elena Coca.
Primele cinci locuri sunt ocupate de sportivi care și-au adus considerabil contribuția la rezultatele naționale, europene și mondiale ale clubului.
Locul 5.Luca Darius - medaliat cu bronz la kumite individual la CN Fudokan de la Galați, dar și argint cu echipa României la Campionatul European din Napoli
Locul 4.Hava Antonio - vicecapion național la kumite individual CN Fudokan de la Galați, respectiv medaliat cu aur la proba de kumite echipe la Campionatul Mondial Fudokan desfășurat la Belgrad.     
Locul 3. Kalman Szabolcs - sportiv în lotul României de Karate Tradițional (junior); loc. IV - kata individual - CN Fudokan Izvorani; loc. II - kata individual - CN Traditional Oradea - Memorial Pavel Vancea; loc. II - fuku-go individual - CN Tradițional Oradea - Memorial Pavel Vancea; medalii de argint și de bronz la probele de echipe la campionatele naționale, participant la CM de karate Fudokan la probele de kata și fuku-go individual
Locul 2. BOTEZ ROBERT DINER - campion mondial în Serbia cu echipa României de kumite, precum și vicecampion național la Oradea
Locul 1 și titlul de SPORTIVUL ANULUI se acordă domnului LUCA ANDREI GEORGE -  campion mondial la proba de kumite echipe; vicecampion mondial la probele individuale de kumite și fuku-go, medaliat cu bronz la kata individual în cadrul aceluiași eveniment; dublu campion european la probele de kumite, atât individual, cât și cu echipa României, ocupantul  poziției secunde la proba de fuku-go individual (locul II); multiplu campion național la toate probele individuale: kata, kumite, fuku-go; precum și medaliat la probele de echipă în cadrul campionatelor naționale".
Felicitări karatiștilor agoriști, antrenorilor și susținătorilor, iar în 2016 le urăm să-și dubleze numărul medaliilor!
(C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze (46 de poze), accesați Galeria foto: Au fost premiați cei mai buni sportivi pe 2015 ai clubului UAMT Agora.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 17:49:09 Ora standard a Europei de Est