Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

O strategie integrată de informatizare a municipiului

Primăria Oradea intenționează să elaboreze

O strategie integrată de informatizare a municipiului

Primăria Oradea a publicat miercuri, 27 ianuarie 2016, pe site-ul instituției www.oradea.ro, anunțul pentru selectarea unui prestator care să elaboreze strategia de informatizare a Municipiului Oradea.

Astfel, pe site-ul www.oradea.ro, la secțiunea Informații de Interes Public - Licitații, se găsește invitația de participare prin depunerea de oferte la achiziţia serviciilor de consultanţă pentru elaborarea ,,Strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea 2015-2025", dar și caietul de sarcini și documentația de atribuire aferentă.
Data limită stabilită pentru depunerea ofertelor este 17.02.2016, ora 10.00, iar data stabilită pentru deschiderea ofertelor este 17.02.2016, ora 13.00.
Obiectivele urmărite de Primăria Oradea în domeniul informatizării sunt de două tipuri: un obiectiv general și obiectivele SMART.
Obiectivul general îl reprezintă elaborarea strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea, căreia să-i urmeze implementarea unui model informatic care să gestioneze în mod unic toate categoriile de date și informaţii existente în cadrul Primăriei Municipiului Oradea, să răspundă cerințelor definite de oricare dintre compartimente, să asigure informarea corectă, completă și în timp util a factorilor de decizie, să descrie etapele și procedurile necesare a fi urmate pentru ca Oradea să devină SMART CITY, dar și să asigure soluții pentru gestionarea clară a relației cu instituțiile subordonate Primăriei Oradea.
Obiective SMART ale strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea sunt:
* Oradea, primul oraș complet WiFi din România (după modelul Luxemburg)
* E-Services, ce scade utilizarea hârtiei și crește eficiența (s-au făcut pași importanţi pentru plata taxelor, dar încă se mai poate eficientiza prin eliberare de AC-uri, avize prin e-mail, etc)
* Aderarea la o organizație/alianță de tip smart city pentru schimb de informații
* Cele mai bune servicii publice prin utilizarea de instalații și echipamente IT (fluidizarea traficului, iluminat public inteligent, transport public inteligent etc)
* Participare activă (e-participation). Îmbunătățirea continuă a softului, căutarea unor soluţii pentru creşterea nivelul de participare pe baza datelor actuale 
* Orașul bazelor de date unice. Interconectarea cu bazele de date ale diferitelor structuri deconcentrate sau locale
* Oradea, cel mai sigur oraș din România (continuarea investiţiilor în reţeaua de supraveghere și valorificare a informațiilor prin digitalizarea imaginilor)
"Elaborarea Strategiei integrate de informatizare a Municipiului Oradea 2015-2025 este un demers complex, de mare actualitate și totodată indispensabil pentru un viitor oraș SMART. Suntem conștienți că un oraș inteligent are nevoie în primul rând de o infrastructură informatică de bază, pe care să se aşeze apoi diverse tipuri de activități și sisteme, precum: iluminatul public inteligent, managementul traficului și siguranța cetățenilor, parcări inteligente, managementul gunoiului, servicii de tip e-cetățean etc. Modul în care aceste componente de tip SMART City pot fi achiziționate, apoi integrate din punct de vedere tehnic, oportunitățile de finanţare și scenariile de dezvoltare informatizată a instituțiilor publice se vor regăsi în documentul strategic ce îl dorim elaborat", a spus city-managerul Eduard Florea.(B.P.)

Trimite email
vineri, 4 aprilie 2025, 16:44:27 Ora de vară a Europei de Est