Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Pe podium au urcat gimnaziștii din Brașov, București și Dolj, precum și liceenii din Cluj, Bihor și Neamț

Concursul național „Memoria Holocaustului”, ediția a II-a, la final

Pe podium au urcat gimnaziștii din Brașov, București și Dolj, precum și liceenii din Cluj, Bihor și Neamț

Sala festivă a Colegiului Național “Mihai Eminescu” din Oradea a găzduit, astăzi (joi, 31 iulie 2008), festivitatea de premiere a celei de-a II-a ediții a concursului național “Memoria Holocaustului”, competiție la care au participat 29 de echipaje de gimnaziști și 35 de echipaje de liceeni, în total 128 de concurenți, câte doi în fiecare echipaj.

“După o prestație deosebită”, așa după cum a apreciat generalul Inspectoratului Școlar al județului Bihor, profesor Ioan Șereș, în deschiderea festivității, premii pe măsură. Pe lângă premiile substanțiale în bani acordate de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului (320 de lei - premiul I, 215 – premiul II și 160 – premiul III), mențiuni și premii speciale (diplome și cărți), au mai acordat premii (în cărți și albume) reprezentanți ai Inspectoratului Școlar al județului Bihor, Muzeului Holocaustului din Șimleul Silvaniei, județul Sălaj (gazda primei ediții a concursului), Comunității evreiești din Oradea, Muzeului Þării Crișurilor Oradea și Facultății de Istorie a Universității din Oradea (prodecanul Sorin Șipoș a înmânat și un plic cu bani). Mențiuni și premii speciale au ajuns să primească aproape toate echipajele, pe podiumul de premiere au urcat însă doar șase echipaje, reprezentând cinci județe (Brașov, Dolj, Cluj, Bihor și Neamț) și municipiul București.
La gimnaziu, locul I a fost adjudecat de reprezentanții județului Brașov, Iulia Buzdugan și Cosmin Tache, de la Școala cu clasele I-VIII din orașul Ghimbav. Pe locul al doilea s-au situat bucureștenii de la Școala cu clasele I-VIII nr. 70, Mădălina Bârhoată și Bianca Dumitru, iar pe locul al treilea s-au clasat reprezentanții județului Dolj, Gabriel Goga și David Staicu, de la Grupul Școlar “Ilie Murgulescu”, din Craiova.
La liceu, configurația clasamentului arată astfel: în frunte s-au situat clujenii de la Colegiul Național “Emil Racoviță”, Diana-Florina Haliță și Flavian Cătălin Pah. Pe treapta a doua îi găsim pe reprezentanții titratului Colegiu Național “Emanuil Gojdu”, din Oradea, județul Bihor, Vlad Muscă și Paula Pîrcălab. Treapta a treia este ocupată de Ionela Samoilă și Delia Dârlea, de la Colegiul Național “Roman Vodă”, din orașul Roman, județul Neamț.
Inspectoratul Școlar al județului Bihor, în calitate de organizator local principal al celei de-a doua ediții a concursului național “Memoria Holocaustului”,  a acordat diplome colaboratorilor și partenerilor și a adresat mulțumiri sponsorilor. Pentru reușita concursului, au primit felicitări din partea generalului Ioan Șereș inspectorii de specialitate Florin Negruțiu și Elisaveta Roșu, omniprezenți și devotați cauzei. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pe podium au urcat gimnaziștii din Brașov, București și Dolj, precum și liceenii din Cluj, Bihor și Neamț.

Trimite email
sâmbătă, 5 aprilie 2025, 20:02:57 Ora de vară a Europei de Est