Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Elevii Școlii din Haieu au încins Hora Unirii în curte

Vineri,

Elevii Școlii din Haieu au încins Hora Unirii în curte

Ieri (vineri, 22 ianuarie 2016), la Școala Gimnazială ,,1 Mai" din Haieu, s-a jucat Hora Unirii în curte.

După proiectul derulat în săptămâna Eminescu, în perioada 18-22 ianuarie, s-a derulat un altul dedicat Unirii Principatelor.
Proiectul educativ coordonat de prof. Angelica Ciorba a culminat vineri cu un moment aniversar închinat actului istoric de la 24 ianuarie 1859 - ,,primul test reușit al democrației românești", cum ar spune lector univ. dr. Radu Românașu.
Derulat la nivelul întregii școli, proiectul a cuprins toți elevii și profesorii, dar și cadre didactice de la școala coordonatoare: Mirela Ilea, Claudia Ruțaș, Viorica Marc-Bulzan, Elena Știubea, Cristina Moldovan, Adina Vâlceanu, Georgeta Dărăban, Radu Mitra, Nicolae Pintea, Valentin Bot, Domnica Pantea (director al școlii coordonatoare), Laura Pintea (director adjunct), Loredana Pantea, psiholog Ramona Bocșan și Ana Daniela Horn.
,,În cadrul proiectului, elevii au avut ocazia să-ți îmbogățească cunoștințele istorice și să-și dezvolte sentimentul patriotic prin memorarea unor versuri patriotice, prin desen, filme și prin susținerea unor referate cu conținut istoric", ne-a spus coordonatorul de proiect.
La acțiunea de vineri a participat și doamna director Domnica Pantea, împreună cu psihologul Ramona Bocșan, care au fost primite cu pâine și sare la... Unirea Principatelor Române. După momentul aniversar, s-a ieșit în curte, unde s-a cântat și s-a jucat Hora Unirii. Câțiva profesori și elevi au fost îmbrăcați în costume populare tradiționale, scoase la lumină de doamna învățătoare Viorica Marc-Bulzan din lada sa cu comori nestemate.
Prof. Mirela Ilea & Angelica Ciorba
P.S. Pentru mai multe poze (33 de poze), accesați Galeria foto: Elevii Școlii din Haieu au încins Hora Unirii în curte.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 12:51:38 Ora standard a Europei de Est