Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Rectorul Constantin Bungău a semnat un acord de colaborare cu Asociaţia Balcanică de Mediu din Grecia

Un nou parteneriat internaţional la Universitatea din Oradea

Rectorul Constantin Bungău a semnat un acord de colaborare cu Asociaţia Balcanică de Mediu din Grecia

Joi, 21 ianuarie 2016, Universitatea din Oradea reprezentată prin rectorul, prof. univ. dr. Constantin Bungău, a semnat un acord de colaborare cu Asociaţia Balcanică de Mediu (Balkan Environmental Association - B.EN.A.) reprezentată prin prof. dr. Fokion Vosniakos în calitate de preşedinte și totodată președinte al Comitetului pentru Mediu din cadrul Institutului Tehnologic și de Educație „Alexander" din Salonic, Grecia.

Vizita profesorului Vosniakos la Universitatea din Oradea reprezintă o deschidere importantă în vederea conștientizării problemelor ecologice din zonă, facilitând schimburile de date ştiinţifice şi cooperarea regională între instituţii, stabilirea unor politici şi strategii în domeniul protecţiei și managementului mediului, precum și includerea în proiecte de cercetare comune. În acest sens, reprezentantul Asociaţiei Balcanice de Mediu (B.EN.A) a avut întâlniri cu membrii Consiliului pentru Studiile Universitare de Doctorat (CSUD) şi cu specialişti din cadrul facultăţilor.
Totodată cele două instituţii vor realiza în comun o conferinţă ştiinţifică în anul 2017, intitulată „Health Risk and Environmental Management" la Oradea.
Asociația Balcanică de Mediu (Balkan Environmental Association - B.EN.A.) este o organizație științifică internațională neguvernamentală, înființată în 1998 în cadrul Institutului pentru Tehnologie și Educație „Alexander" din Salonic (Grecia), fiind recunoscută de autoritățile din Grecia, organismele acreditate din Uniunea Europeană și Ministerul Afacerilor Externe al Greciei. Asociația reunește oameni de știință, cadre universitare, experți, specialiști cu preocupări în domeniul managementului de mediu, dar și institutii de profil, şi are în prezent mai bine de 4.000 de membri activi din peste 15 ţări balcanice, alte ţări din Europa şi cele care au ieşire la Marea Neagră. A organizat peste 90 de conferințe, simpozioane științifice, workshop-uri, mese rotunde etc. Comunicările prezentate în cadrul conferințelor sunt publicate în propriul jurnal științific intitulat ,,Journal of Environmental Protection and Ecology" JEPE, cotat ISI.
De asemenea, B.ENA. coordonează activităţile de promovare şi diseminare desfăşurate în cadrul unor proiecte internationale sub programele: Program Cadru 7 al UE, Horizont 2020, Programul Joint Operational Programme ,,BLACK SEA BASIN 2007-2013" etc.
B.EN.A. a derulat în zona balcanică (România, Bulgaria, Serbia și Croația) Programul de proiecte și burse în domeniul protecției mediului, până în prezent fiind finanțate 147 de proiecte și peste 260 de burse de cercetare pentru tineri cercetători. Programul se adresează cercetătorilor,/specialiștilor din institute de cercetare, proiectare/dezvoltare, universități, din firme de stat și private care desfășoară activități de cercetare în domeniul prevenirii și combaterii poluării și au posibilități sau acces la dotarea necesară realizării cercetărilor de mediu, care au un semnificativ caracter experimental.
Amalia Bicazan,
referent Comunicare

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:26 Ora de vară a Europei de Est