Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La aniversarea a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

Cu prilejul Zilei Culturii Naţionale

La aniversarea a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu

Vineri, 15 ianuarie 2016, cu prilejul Zilei Culturii Naţionale şi al aniversării a 166 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai" Bihor propune o serie de evenimente sub genericul „La steaua care-a răsărit...":

1. La Institutul Cultural Român Budapesta - Expoziţie de carte şi documentarul „La porţile ceriului"
În 15 ianuarie 2016, ora 18.00, Institutul Cultural Român Budapesta va celebra Ziua Culturii Naţionale printr-o expoziţie de carte veche şi rară din patrimoniul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor, prezentată publicului de doamnele Ligia Mirişan, director, şi Tavaszi Hajnal, director adjunct al bibliotecii. Din delegaţia română va face parte şi prof. univ. dr. Florin Cioban.
În partea a doua a serii vor fi proiectate fragmente din documentarul „La porţile ceriului", produs de Grigore Leşe pentru TVR. Documentarul este realizat în limba română, cu subtitrare în limba engleză.
2. Expoziţia tematică „15 ianuarie - Ziua Culturii Naţionale", cuprinzând exemplare din operele poetului naţional aflate în Colecţiile speciale ale Bibliotecii. Expoziţia este deschisă în galeria de la parterul Bibliotecii, de luni până vineri, între orele 08.00-19.00.
3. Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai" Bihor, în parteneriat cu Oradea Shopping City şi Fundaţia Franco-Română, răsplătesc participanţii la concursul naţional „Crăciunaşul", ediţia a V-a. Vineri, 15 ianuarie 2016, de la ora 9.30, la Oradea Shopping City, pe Calea Aradului, nr. 87.
 Programul cuprinde un moment literar artistic dedicat poetului naţional Mihai Eminescu, susţinut de elevii claselor a IV-a şi a II-a de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" Oradea, coordonaţi de prof. Georgeta Susa şi prof. Dorina Dumitrescu, precum şi de elevi ai Liceului Vocaţional Pedagogic „N. Bolcaş" Beiuş. Vor urma: vizionarea unui film de animaţie din programul cinematografului, precum şi activităţi de joacă în spaţiul Fun Land şi bowling.
4. Vizite ale unor grupe de copii din grădiniţe orădene la filialele Dacia (Bv. Dacia, nr. 106, bl. AN 5, Oradea) şi Decebal (Bv. Decebal, nr. 17, Bl. C 86, Oradea) ale Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor. Între orele 10.00-12.00, copiii vor viziona expoziţii dedicate lui Mihai Eminescu şi se vor recita poezii ale acestuia.
5. Expoziţii tematice despre viaţa şi opera lui Mihai Eminescu, la filialele Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor:
Filiala Dacia - Bv. Dacia, nr. 106, bl. AN 5, Oradea
Filiala Decebal - Bv. Decebal, nr. 17, Bl. C 86, Oradea
Filiala Ioşia - Str. Cazaban, nr. 57, bl. S 80, Oradea
Filiala Băile Felix - Băile Felix, lângă Lacul cu nuferi
6. Conferinţă de Astrologie şi Numerologie, cu un moment special de omagiere a poetului Mihai Eminescu, în care se va prezenta viaţa şi opera eminesciană, precum şi semnificaţia zilei sale de naştere. Amfiteatrul Bibliotecii, et. 1, de la ora 16.00; gazdă: Maria Livia Tăutu, astrolog numerolog. (C.M.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:43:02 Ora de vară a Europei de Est