Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Cununița” Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu” Beiuș – premiul I

Noi umblăm a colinda (și bine faceți!)

,,Cununița” Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu” Beiuș – premiul I

Cunoaşterea obiceiurilor şi a tradiţiilor populare locale are o importanţă deosebită, datorită conţinutului de idei şi de sentimente, a faptelor care oglindesc trecutul bogat şi valorile poporului nostru.

De aceea, elevii trebuie îndrumaţi să-şi îndrepte atenţia spre fondul străbun de valori artistice şi documentare pentru a-1 aprofunda, a-l iubi şi a-1 răspândi. Noi, dascălii, suntem chemaţi să-i îndrumăm în acest sens.
Elevii Ansamblului ,,Cununița" al Școlii Gimnaziale „Nicolae Popoviciu" Beiuș au desfășurat în ultima perioadă o bogată activitate cultural-artistică.
Marți, 15 decembrie 2015, au ținut să vestească apropierea Crăciunului  colindând  la instituții din Municipiul Oradea: Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Casa Corpului Didactic și Prefectura Județului Bihor.
În aceeași zi, au participat la Festivalul-concurs județean „Noi umblăm a colinda" - ediția a XI-a, desfășurat la Era Shopping Park Oradea organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop dr. Vasile Coman" Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu" Oradea, Asociația Părinți pentru Ora de Religie - Filiala Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, ERA Park Oradea.
La concurs au fost înscrise 33 de grupuri din județ, grupul școlii noastre fiind chiar ultimul. Numărul simbolic 33 ne-a purtat noroc! Am obținut premiul I.
 Elevii, împreună cu rapsodul popular, profesor Daniela Rada, au interpretat cu dăruire colindele autentice: „Deschide, gazdă, ușa!", „O venit demult de sus" și „În grădina Raiului", culese de la d-nul Popa Gheorghe, în vârstă de 78 ani din satul Albești.
Grupul de colindători a fost alcătuit din următorii elevi: Manea Adela, Burescu  Tania, Pirtea Darian, Șora Daria, Muț Sorana, Sferle Ramona, Tonca Daniela, Hele Florina, Pirtea Nicoleta, Șerb Ilinca, Ardelean Ioana și Mara Teodora. Coordonatorii grupului au fost d-nele  profesoare Daniela Rada și Rodica Hele.
Am avut onoarea de a încheia spectacolul-concurs interpretând minunata colindă „O, ce veste minunată", care a emoționat sufletele spectatorilor.
Ansamblul „Cununița" și-a încheiat activitatea pentru acest an joi, 17 decembrie 2015, când a colindat la instituții din Municipiul Beiuș: Colegiul Național „Samuil Vulcan", Muzeul Municipal Beiuș, Liceul Vocațional „Nicolae Bolcaș", Banca Comercială Română, Banca Transilvania, CEC Bank, Tribunalul și  Ocolul Silvic Beiuș.
Ne mândrim cu elevii noștri cărora le dorim multe succese, iar acelora care-i coordonează, multă putere de muncă!
Haideți să cântăm (colindăm) precum strămoșii noștri, măcar din când în când! Și să o facem bine!
Să ne străduim s-o facem cât mai convingător și să rugăm pe bunul Dumnezeu să ne ajute să putem să colindăm (cântăm) cât mai mult!
SĂRBĂTORI FERICITE!
Prof. Daniela Rada & Roxana Rada

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:18:14 Ora de vară a Europei de Est