Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Revista „OviDan” nr. 62/174 din 20 nov. - 7 dec. 2015

Semnal

Revista „OviDan” nr. 62/174 din 20 nov. - 7 dec. 2015

Ediţia conţine ştiri şi fotoreportaje din şcoli, de la diferite evenimente din Oradea şi judeţ.
Numărul se deschide cu sărbătoarea Sf. Apostol Andrei, de sâmbătă și duminică, 29-30 noiembrie 2015, de la Biserica Ortodoxă ,, Sfântul Apostol Andrei" din Oradea.

Școala Gimnazială Internațională AGORA Oradea, în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, a desfășurat o activitate extracurriculară inedită în Săptămâna Educației Globale, iar în cadrul parteneriatului cu Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna", a fost prezentat spectacolul pentru copii ,,Prințul fericit". La 1 Decembrie, orădenii s-au adunat cu miile ,,în jurul soldatului eliberator" din Parcul 1 Decembrie. De la Universitatea din Oradea, vă prezentăm subiectele discutate la ședința din noiembrie a Senatului universitar. La Colegiul Național „Octavian Goga" din Marghita s-au numărat multe, în toamna aceasta. Ziua de 19 noiembrie a fost „ziua recoltei", zi în care s-au tăiat două panglici de inaugurare și s-a decernat titlul de „Profesorul Anului 2015". La sediul Fundației Agora, a avut loc conferința de încheiere a proiectului ETIC. Joi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost oaspeții copiilor de la Școala Agora. Joi, vineri și duminică, elevii și dascălii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" au sărbătorit 25 de ani de har și binecuvântare. La Rubrica juridică a revistei, notarul Cornel Gârba  continuă serialul Moștenirea (legală) cu cel de-al 12-lea episod: Dreptul de moștenire al descendenților. În cinstea zilei de 1 Decembrie, Vatra Românească și elevii doamnelor prof. Ienei David Laura și Codorean Gabriela (de la Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna") au adus ,,Florile recunoștinței" lui Avram Iancu și  Barbu Ștefănescu Delavrancea. În fiecare zi a săptămânii 23-27 noiembrie, la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman" din Aleşd, s-au desfăşurat activităţi dedicate patronului spiritual. În cinstea zilei de 1 Decembrie, elevii doamnei profesor Diana Zlibuț au prezentat în sala „Florica Ungur" spectacolul „Dulce Românie, suflet românesc". Tot de la Școala Gimnazială ,,Dacia", am mai publicat articolele care consemnează desfășurarea a trei evenimente: sărbătorirea Zilei Naționale a României, Tărgul de jucării și o nouă activitate de voluntariat în cadrul SNAC: donarea a peste o tonă de legume și fructe. La rubrica ,,Cu noi este Dumnezeu", Alexandra publică două colinde: Colindul Sfântului Nicolae și Cerul și pământul. În pagina Proiecte, am publicat proiectul educativ ,,BOOKMARK, derulat la școlile din Stîncești și Poienii de Jos, comuna Buntești și proiectul tematic ,,Mândru sânt că sunt român", derulat la Grădinița Nr. 41 de educatoarea Ramona Mocan.  
Acestea au fost subiectele care au încăput în cele 16 pagini ale revistei „OviDan" nr. 62/174 din 20 noiembrie - 7 decembrie 2015, pagini care conţin 61 de poze.
Ovidiu Dan

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:24 Ora de vară a Europei de Est