Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Festivalul Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”

Miercuri, la Palatul Copiilor şi Elevilor

Festivalul Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”

Miercuri, 9 decembrie 2015, la Palatul Copiilor şi Elevilor din Oradea s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun", organizat de Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" Oradea, sub coordonarea directorilor, prof. dr. Angela Marușca și directorul adjunct, prof. Gina Popa, a prof. Adriana Ficuț, Cristina Cristea şi a altor cadre didactice care au dat o mână de ajutor în derularea activităţilor.

Crăciunul sau Nașterea Domnului este o sărbătoare deosebită. La primul Crăciun, Dumnezeu a oferit darul Său omenirii, pe singurul Său Fiu, Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Bucuria marelui Praznic Împărătesc este împărtășită de cei mici și de cei mari prin diferite manifestări.
Pentru că spiritual Crăciunul există în fiecare dintre noi, dar mai ales în sufletele copiilor cu CES, conducerea Centrului s-a gândit să facă o bucurie acestor copii speciali, oferindu-le în dar de Crăciun acest festival. Astfel, festivalul dorește să promoveze și să îmbunătățească socializarea și integrarea copiilor cu CES prin artă, care este o modalitate eficientă de recuperare a lor, iar prin activitățile cuprinse în acest proiect (obiceiuri, teatru, desen, muzică, pictură, instrumente ale artterapiei), noi ne propunem să ameliorăm într-o oarecare măsură dizabilitățile elevilor noștri și să demonstrăm că în ciuda deficiențelor de care suferă și ei pot să realizeze lucruri pe măsura lor.
Festivalul s-a derulat sub forma unui concurs cu temă religioasă, cuprinzând trei secțiuni: decorațiuni (pictură, colaj, obiecte decorative), muzică/și dans (cântece, dans, instrumente muzicale), teatru (scenete, teatru de păpuși, confecționare decor, costume), DVD.
Pe scena festivalului au urcat 20 de formaţii artistice coordonate de 67 de cadre didactice din 15 instituţii bihorene, din ţară şi din străinătate, la secţiunea DVD au participat un număr de 10 formaţii artistice, coordonate de 29 de cadre didactice din 9 instituţii bihorene, din ţară şi din străinătate, iar la secţiunea decoraţiuni, au fost  expuse lucrări ale copiilor cu CES, coordonate de 426 de cadre didactice, din 49 de unităţi şcolare din întreaga ţară şi din străinătate.
Juriul, care a fost format din reprezentanţi ai unor instituţii culturale de prestigiu din judeţ, parteneri ai evenimentului, a desemnat câştigătorii fiecărei secţiuni pe baza fişei de evaluare care conţine criteriile de evaluare stabilite de organizatori şi cunoscute de participanţi.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt: elevii cu CES din şcolile speciale şi elevii cu CES integraţi, iar cei indirecţi: colegii elevilor integraţi, profesorii care îi îndrumă și părinţii elevilor participanţi. În desfăşurarea acestui festival, organizatorii își propun să menţină o bună relaţie de colaborare cu familiile elevilor şi cu reprezentanţii autorităţilor locale.  Prin participarea directă a copiilor pe scenă, vizăm creşterea stimei de sine şi a încrederii în forţele proprii. Prin introducerea concursului în CAEN 2015, evenimentul a fost deschis instituţiilor din toată ţara şi din străinătate, ceea ce pentru noi, ca organizatori, reprezintă un indicator al reuşitei. 
Cu concursul partenerilor şi sponsorilor noștri, toţi copiii participanţi au fost recompensaţi pentru munca lor, cu multe diplome şi cadouri de la Moş Crăciun.
Acum în pragul sfintelor sărbători, cadrele didactice de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont" mulțumesc tuturor colegilor parteneri, urându-le sănătate, sărbători liniștite, fericite și multe bucurii! 
Prof. Serafim Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul Creștin Internațional „Nașterea Domnului - Dar de Crăciun”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:21:51 Ora de vară a Europei de Est