Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Gala de Responsabilitate Socială Corporativă, ediția a III-a

Miercuri, la Ramada

Gala de Responsabilitate Socială Corporativă, ediția a III-a

Fundația Comunitară Oradea a organizat miercuri, 9 decembrie 2015, Gala Responsabilității Sociale Corporative - ediția a III-a, găzduită de Hotel Ramada, un eveniment unic de premiere a companiilor din județul Bihor care desfășoară activități de responsabilitate socială corporativă.

Gala Responsabilității Sociale Corporative are menirea de a mulţumi, în numele comunităţii, companiilor care s-au implicat în activităţi de responsabilitate socială, de a da exemple de bună practică şi de a arăta tuturor că doar împreună putem reuşi.
În urma propunerilor venite din partea comunităţii bihorene, juriul a selectat şi nominalizat companiile implicate în activităţi de responsabilitate socială. La categoria IMM-uri au fost nominalizate: ARED, Bioclinica Oradea, Consult Center, CSM Oradea, EGV Trust, Euromax Investment, OmegaVest Exim, Oradea Shopping City, Sapient, Canah International, Constructorul Sălard, Decitex RO, EcoBihor, Partizan Security, Zucchetti România, Communications Media, Farmacia 3, Lotus Center Oradea, Qubiz, în timp ce la
categoria companii mari au fost nominalizate: Celestica România, Comau România, Double Tree by Hilton, Faist Mekatronic, Plexus Services RO, VPK Packaging, Benvenuti, Gavella COM, Holcim România, RCS&RDS, Plastor, Selina Invest.
Juriul care a analizat programele/proiectele şi a desemnat câştigătorii la fiecare categorie a avut următoarea componenţă:    Ada Gabor - reprezentant United Way,Timişoara  - 1 vot;   Adrian Ciorna - reprezentant Asociaţia Bunul Samaritean / Habitat for Humanity, Beiuş - 1 vot; Mădălina Puiu - Orange România, București  - 1 vot; Maria Besnea - UniCredit Bank, Bucureşti -  1 vot; Consiliul Director al Fundaţiei Comunitare Oradea  - 1 vot.
Premiile acordate
Categoria IMM-uri:
-Premiul pentru cel mai promițător new-entry în aplicarea de politici de responsabilitate socială corporativă - CSM Oradea
-Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul responsabilității sociale corporative - Decitex RO
-Premiul pentru cel mai bun program de responsabilitate socială corporativă - Lotus Center Oradea cu programul „Ouăle gigant"
-Premiul pentru cel mai implicat manager în activităţi de responsabilitate socială corporativă - Diana Goga de la Communications Media
Categoria companii mari:
-Premiul pentru implicarea angajaților în acțiuni de responsabilitate socială corporativă - Celestica România
-Premiul pentru cea mai activă companie în domeniul responsabilității sociale corporative- Celestica România
-Premiul pentru cel mai bun program de Responsabilitate Socială Corporativă - Holcim România cu programul „Holcim îți premiază școala cu un teren de nota 10"
-Premiul pentru cel mai implicat manager în activităţi de Responsabilitate Socială Corporativă - Dan Pavel de la Benvenuti
Secțiunea cea mai dinamică din cadrul evenimentului a fost prezentarea celor 10 proiecte selectate la ediția a III-a a programului Bursa Talentelor moderată de Laura Breb (jurnalist și ambasador FCO)  și Cătălin Popa (membru Consiliu Director FCO).
  Participanții la Gala CSR au ales să susțină financiar și logistic implementarea lor, arătând încă o dată că facem parte dintr-o comunitate generoasă și implicată activ în creșterea propriului nivel educațional și cultural.
 Bursa talentelor este un program de granturi dezvoltat de Fundația Comunitară Oradea, prin care se încurajează performanţa tuturor celor înscriși într-o formă de învățământ și care dezvoltă sau vor să dezvolte proiecte ce au ca scop realizarea unor produse novatoare, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărți, cercetări de piață, participarea la competiții etc. şi care aduc un plus de valoare comunităţii bihorene.
În total, în cadrul evenimentului s-a adunat suma de 89.108 lei din care 73.744,30 lei vor fi direcționați către cele 10 proiecte prezentate conform preferințelor exprimate de către sponsorii și donatorii prezenți la eveniment. Pe lângă această sumă, s-au mai realizat donații în natură constând în servicii și obiecte necesare implementări proiectelor, inclusiv o dronă.
Cele 10 proiecte și sumele cu care au fost finanțate
1.Un tramvai numit speranţă - organizarea unei petreceri în tramvai, cu scop caritabil, prin care se încurajează voluntariatul tinerilor prin activităţi de fundraising. Toate fondurile adunate vor fi donate tinerilor de la Asociaţia S.O.S. Autism şi Asociaţia Down - finanțat cu suma de 6.120,00 ron
2.Light runaway - Pista luminii - reabilitarea pistei de alergare din Salonta şi organizarea unui concurs de alergare nocturnă  - finanțat cu suma de 3.755,3 lei
3.Rising stars - înfiinţarea unui cerc de astronomie pentru elevii din Salonta, unde aceştia vor acumula cunoştinţe de bază din domeniul astronomiei şi vor face observații astronomice sistematice - finanțat cu suma de - 4.717,50 lei
4.Programarea hibridă a roboţilor - utilizarea unei interfeţe umane în scopul programării unui robot cu ajutorul unei mănuşi - finanțat cu suma de  7.182,50 lei
5.Alb şi negru - Club de şah - înfiinţarea unui club de şah prin care elevii din Salonta vor beneficia de lecţii de şah şi concursuri la nivel de campionat naţional - finanțat cu suma de 4.670, 75 lei
6.Tu cum te priveşti în oglindă? - program cu scop preventiv dedicat adolescenţilor, care identifică şi intervine asupra unor elemente (cognitive, afective şi comportamentale) specifice anxietăţii sociale şi atitudinii negative faţă de aspectul fizic - finanțat cu suma de 6.715,00 lei
7.Din cer, despre pământ - Secession Urban Art - un proiect care îşi propune să promoveze oraşele Oradea şi Beiuş prin trei activităţi: clipuri video de promovare a arhitecturii oraşului Oradea, acţiune de artă urbană cu tema „Arhitectura secession" timp de două zile în centrul oraşului, clipuri de promovare a întreg oraşului Beiuş - a adunat suma de - finanțat cu suma de 10.582,50 lei
8.Viaţa e în mâinile tale - o caravană care va circula prin liceele din judeţ pentru a informa şi educa tinerii cu privire la siguranţa rutieră, riscul consumului de alcool la volan şi purtarea centurii de siguranţă, prin proiectare de videoclipuri şi filme tematice - finanțat cu suma de 5.185,00 lei
9.Be $mart - un program de educaţie financiară pentru 750 de elevi din mediul rural şi semi-urban, susţinut de traineri experimentaţi - finanțat cu suma de 9.643,25 lei
10.Teatrul micului beiuşean - selectarea unor copii şi tineri care să formeze o trupă de teatru amator.  Se va pune în scenă spectacolul micul prinţ de Antoine de Saint-Exupery, avându-i în distribuţie pe aceşti tineri actori, contribuind astfel la redeschiderea teatrului din Beiuş - finanțat cu suma de 15.172,50 lei
Claudia Abrudan,
director executiv
 
Despre Fundația Comunitară Oradea
 Fundația Comunitară Oradea este o organizație non-guvernamentală, apolitică și non-profit, care își propune îmbunătăţirea vieţii locuitorilor din judeţul Bihor prin mobilizarea şi distribuirea de resurse pentru iniţiative locale. Facem posibil acest lucru prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizaţiilor non-guvernamentale, companiilor și persoanelor fizice/grupurilor de iniţiativă, cu scopul de a acoperi nevoile mereu în schimbare ale comunității.
Fundația Comunitară Oradea face parte din programul național de ,,Fundații Comunitare", inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Fundația pentru Parteneriat și Fundația Pact, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Romanian-American Foundation.
Roxana Trifa
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Gala de Responsabilitate Socială Corporativă, ediția a III-a.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:05:29 Ora de vară a Europei de Est