Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Concert caritabil de Crăciun „Dăruiește un zâmbet”

Miercuri, la Casa de Cultură a Sindicatelor

Concert caritabil de Crăciun „Dăruiește un zâmbet”

Asociația Studenților Stomatologi din Oradea organizează cea de a treia ediție a concertului caritabil de Crăciun „Dăruiește un zâmbet" ce va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, miercuri, 9.12.2015, începând cu ora 18.00.

Anul acesta susținem trei cauze și încercăm să oferim prin toți cei implicați o șansă la viață și creșterea nivelului de educație școlară și integrare socială.
Vartolomei Alexandru, în vârstă de 3 ani, diagnosticat cu paralizie cerebrală și cu tumoră cerebrală, are nevoie de operație în Olanda.
Brasa Sonia, are doar 4 luni și a fost diagnosticată cu Trombocitopenie Amegacariocitară, formă severă, are nevoie de transplant medular de la persoane compatibile sau transplant cu celule haploidentice, operația se poate realiza în Italia.
Centrul de zi Ioaniș, un centru de zi pentru copiii defavorizați, deschis de 10 ani, care încearcă să susțină educarea și integrarea în societate a 45 de copii printr-un program after school unde aceștia primesc o masă și sprijin educațional în fiecare zi.
Alexandru și Sonia vor beneficia de donațiile în bani primite în cadrul evenimentului, imediat după spectacol.
De asemenea, se organizează o campanie de strângere de alimente, haine, jucării până în data de 7.12.2015, la Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea (Strada Piața 1 Decembrie Nr.10), ai căror beneficiari vor fi copiii de la Centrul de zi Ioaniș.
Pe scenă vom avea ca invitați mai multe coruri de colindători și interpreți locali: Vlad Tătaru, Corul Asociației Studenților Stomatologi din Oradea, Ganea Florin, Ovidiu Pișcoi, Moment artistic de dans popular, susținut de membrii Asociației Studenților Stomatologi din Oradea, Corul Greco-Catolic,  Corul Liceului German, Corul Grădiniței Germane, Lilla Schneider și George Sîrca - membri ai Asociației Studenților Stomatologi din Oradea, Corul de preoți ortodocși, Ciprian Zopota.
Octavia Praja,
președinte al A.S.S.O.
 
Despre A.S.S.O.
Asociația Studenților Stomatologi din Oradea (A.S.S.O.) a luat ființă în iulie 2012 la inițiativa studenților de la specializarea Medicină Dentară din cadrul Facultății de Medicină și Farmacie Oradea. Obiectivele principale ale acestei organizații reprezintă dorința de a avea o asociație proprie care să apere interesele studențești, să faciliteze participarea la numeroase proiecte studențești specifice la nivel național și internațional, precum și să ofere posibilitatea desfășurării unor proiecte pe teme specifice medicinei dentare de mare anvergură.
În luna martie 2014, Asociația Studenților Stomatologi din Oradea a aderat la Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), federație care reunește studenți din 17 centre universitare, din 30 de universități , atingând un număr de peste 80 de organizații membre și al cărei scop principal este reprezentarea studenților din România. În luna iulie 2014, ASSO a devenit membru activ al ANOSR cu drept de vot în Adunările Generale, devenind astfel o parte activă în mișcarea studențească. (O.P.)

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:49:27 Ora de vară a Europei de Est