Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Despre identitatea noastră

Colegiului Tehnic „Alexandru Roman” din Aleşd

Despre identitatea noastră

A devenit deja o tradiţie ca noi, elevii şi profesorii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman" din Aleşd, să ne sărbătorim părintele spiritual, fiu al acestor meleaguri, care şi-a dedicat viaţa întru propăşirea neamului românesc şi a limbii române.

Pentru cinstirea memoriei sale, şcoala noastră a instituit, sub egida „Zilele școlii", organizarea unor activităţi ştiinţifice, culturale, artistice şi plastice. Scopul acestor manifestări este de a forma şi a dezvolta elevilor sentimentul de apartenenţă la o instituţie şcolară cu o identitate bine definită, realizarea unei legături afective între elevii diferitelor cicluri de învăţământ, conştientizarea acestora despre beneficiile muncii în echipă pentru atingerea unor obiective comune.
În fiecare zi a săptămânii 23-27 noiembrie, s-au desfăşurat activităţi care au adus bucurii şi satisfacţii participanţilor. Astfel, luni, elevi ai claselor primare, a VI-a, a X-a şi a XII-a, constituiţi în echipe mixte, au fost invitaţi la centrele de construcţii din clasele Step by Step unde s-au întrecut în realizarea unei lucrări din cuburi de diferite forme, intitulate „Şcoala mea". Marţi, echipe constituite din alţi elevi, dar pe aceeaşi formulă, au participat la centrele de arte din clasele primare, realizând de această dată lucrări plastice cu acelaşi titlu. „Istorie, limbă şi cultură/ Primim cu drag a lor învăţătură" a fost moto-ul activităţii cultural - artistice de miercuri. Cântecele şi versurile prezentate de un grup de elevi din mai multe clase au prilejuit auditoriului atât rememorarea unor pagini importante ale istoriei noastre, cât şi cinstirea graiului nostru românesc.
Joi, a avut loc la şcoala noastră un simpozion judeţean, manifestare de amploare la care au participat cadre didactice din judeţul Bihor. Tema simpozionului, „Tradiţional şi modern în învăţământul românesc. Alternativa educaţională Step by Step", a dat prilejul profesorilor de a prezenta modul în care un aspect ştiinţific al domeniului său este relevat în munca la clasă. Prezentările au fost interesante, îmbogăţind cunoştinţele metodice ale participanţilor.
O zi specială
 Vineri, un grup de elevi ai şcolii a participat la o depunere de coroane la bustul lui Alexandru Roman din satul Auşeu. În prezenţa unor oficialităţi ale comunei, elevii au interpretat cântece patriotice şi au recitat versuri dedicate marelui cărturar român.
Per ansamblu, ziua de vineri a însumat nu mai puțin de 17 momente (activități, desfășurate în intervalul orar 8-15): Întâlnire cu foști absolvenți; Cine a fost Alexandru Roman? 1 Decembrie - un mare act istoric; România turistică; Inovații mecanice; Și noi avem talent; Vizionare film; Depunere de coroane la Casa Memorială Alexandru Roman; Noi suntem ai României; Profesor pentru o zi; Alexandru Roman - patronul spiritual al școlii; Spre ce mă îndrept? Vizionare film; Elevii de azi... studenții de mâine; Așa-i românul; Abilități de proiectare CAD; De ce iubim mașina?   
Toate activităţile acestei săptămâni au adus elevilor şi profesorilor satisfacţii personale și colective, precum și mândria de a sluji patronului spiritual Alexandru Roman.
Manuela Dulca & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Despre identitatea noastră.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 06:13:35 Ora de vară a Europei de Est