Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La mulţi ani, România!

O urare sinceră, din partea copiilor și dascălilor din Rieni

La mulţi ani, România!

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid;

este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit. (Florin Constantiniu, O istorie sinceră a poporului român)
Au trecut 97 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Data de 1 Decembrie 1918 a fost cea mai importantă în istoria României, Marea Unire de la Alba Iulia! 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar şi a noastră, a tuturor românilor. Fiinţa noastră este încărcată de sacrificiul depus de strămoşii noştri pentru a-şi apăra ţara. Noi suntem datori ţării în care ne-am născut şi este timpul să învăţăm să o preţuim la adevărata ei valoare. Desăvârşirea unităţii poporului român are o însemnătate hotărâtoare pentru ,,destinele naţionale". Nu a fost o preocupare de moment, mai degrabă de perspectivă.
Din perspectiva timpului putem aprecia că momentul istoric de la 1 Decembrie marchează un început, dar în acelaşi timp, nu un sfârşit. Începutul trebuie continuat, dar nu încheiat, să spunem aşadar:
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
Prin activităţile derulate, vineri, 27 noiembrie 2015, în cadrul proiectului educaţional ,,1 Decembrie - Ziua Naţională a României", la şcolile şi grădiniţele din comuna Rieni, am urmărit să trezim copiilor sentimente de mândrie şi de preţuire faţă de istoria neamului românesc, să descopere valori morale ale poporului: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate.
Astfel, elevii şcolii noastre, îmbrăcaţi în costume populare, au recitat poezii, au încins o horă a unirii,  au realizat lucrări plastice, au cântat şi cu emoţie în suflet şi în glas au urat: ,,La mulţi ani, tuturor românilor!" Ei au fost îndrumaţi de dascălii lor: Sabău Simona, Paşca Florica, Jurj  Ioana, Pirtea Laura, Popa Corina, Florincuţa Corina, Bodiuţ Corina, Dobra Adela, Ţigan Ramona, Terme Marcela, Tancău Anamaria, Tirla Simona, Szatmari Eszter, Paşca Ancuţa, Dudaş Marţian, Bonchiş Daniel, Marge Loredana, Ilieş Angela, Muţiu Diana, Ifrim Carmen, Cornelia Bălan, la activităţi fiind prezentă şi d-na director, Liliana Balint, de ale cărei sprijin şi colaborare ne bucurăm întotdeauna!
Ioana Chiorean
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La mulţi ani, România!
 

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 08:35:32 Ora de vară a Europei de Est