Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mândru sânt că sunt român

Activitate de 1 Decembrie la Grădinița Nr. 41

Mândru sânt că sunt român

Educatoarea Ramona Mocan a susținut vineri, 27 noiembrie 2015, cu grupele mari de la Grădinița Nr. 41 (structură a Școlii Gimnaziale Nr. 11), activitatea intitulată ,,Mândru sânt că sunt român".

Activitatea, înscrisă în cadrul unui proiect tematic dedicat Zilei Naționale a României, s-a vrut o evaluare și fixare a cunoștințelor, printr-un moment practic (Florile recunoștinței) și unul artistic, emoțional (Așa-i românul).
Prin suprapunere și lipire, cele trei floricele de mărimi și culori diferite au dat naștere unei flori tricolore, căreia i s-a aplicat apoi tulpina (bețișorul de prindere). Pornind de la culorile celor trei floricele, a fost subliniată semnificația culorilor din drapelul patriei. S-a vorbit puțin și s-a lucrat mai mult, iar sala de grupă a educatoarei ne-a spus mai multe prin mărturiile ,,vii" pe care le păstra la vedere: harta României din fața clasei (conturul hotarelor țării și culorile drapelului), drapelele tricolore tipărite, medalia cu tricolorul, tricolorul de la ploscă și sticlă și de la pălăria oșenească, dar și imaginile de la Centru tematic, precum și florile confecționate din vaza de pe catedră.
Florica Ruja - un invitat emblematic, autentic
Îmbrăcați în costume populare, copiii erau deja gătiți pentru momentul artistic, cu încărcătură emoțională aparte, dată de versurile alese și cântecele patriotice pe care le-au învățat împreună cu invitata lor, doamna Florica Ruja, îndrăgit rapsod și interpret de muzică populară.
Apreciem forma ingenioasă de a recita în grup versuri, spre a da tuturor posibilitatea să fie prezenți pe scenă, fără rețineri și complexe, într-o competiție nevăzută, dar eficientă și benefică. Cântecele au fost interpretate împreună cu doamna Florica Ruja, ceea ce le-a dat aripi și prestanță. Per ansamblu, emoțiile și bucuriile au fost împărțite și cu educatoarele de la celelalte grupe (prof. Mihoc Anca, Nistor Andreea, Orțan Dana, Pășcuți Violeta, Moga-Popa Simona, Pușa Florentina și Lucaciu Roxana), prezente la activitate, care l-a final s-au prins cu ei în Hora Unirii.
Analizând reacție și comportamentul copiilor, putem spune că activitatea și-a realizat scopul și obiectivele în plan formativ, emoțional.
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze (58 de poze), accesați Galeria foto: Mândru sânt că sunt român.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:40:16 Ora de vară a Europei de Est