Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

S-a sărbătorit, iar și iară, Ziua Naţională

Joi, la Şcoala Gimnazială „Dacia”

S-a sărbătorit, iar și iară, Ziua Naţională

Copiii și dascălii Şcolii Gimnaziale „Dacia" au sărbătorit joi, 26 noiembrie 2015, în sala de sport „Dr. ing. Mircea Nistreanu" Ziua Naţională a României.

,,Vă invităm și în acest an, să ne fiți alături, și să trăim împreună momente de adâncă simțire românească la regalul artistic pregătit de elevii și dascălii noștri". L-am citat pe directorul Școlii ,,Dacia", dl profesor dr. Florian Hava. Așa a fost, domnule director, și vă mulțumim pentru invitație; soliști, recitatori, dansatori, gimnaști, alți sportivi și artiști, cu toții au reușit să ne sensibilizeze cu mesajul și interpretarea în regalul celor 19 momente prezentate. Acești copii ne-au cucerit cu sinceritatea și înflăcărarea lor, convinși fiind că nu fac niciun rău înălțând imn de slavă patriei și neamului românesc la ceas de  aleasă sărbătoare națională.
Îi felicităm, în egală măsură, pe toți și pe îndrumătorii lor (învățători, profesori, instructori și antrenori), dar și pe consilierul educativ, doamna profesor Diana Simina, care i-a organizat și încurajat.
Din respect pentru munca și prestația lor, le vom face cunoscute numele, iar imaginile îi vor prezenta în graiul lor sugestiv. Evelyn Conta și George Breje i-au prezentat poftindu-i la microfon sau direct pe scenă, după caz. Tonul și mesajul oficial al manifestării au fost date de profesorul de istorie, doamna Anda Marian, care a subliniat semnificația istorică a zilei de 1 Decembrie 1918. Corul școlii a interpretat Imnul Național și alte cântece patriotice, sub bagheta doamnei prof. Orosz Otilia, după pensionarea doamnei prof. Irinel Băjenaru, prezentă, totuși, în sală. Ansamblul de dansuri populare și soliștii săi (Andreea Dărăban și Andrei Ursu), instruiți de Ciprian Dinicu și înv. clasei, doamna prof. Aurora Avram, au cântat și au dansat ca la televizor! Au recitat, au cântat sau au dansat, după caz: Popa-Bota Andreea, frații Paruș Anastasia și Ștefan, Silaghi Bianca, Niculiță Sebastian, Nistor Alexandra, Sabău Lorena, Marian Daria, Igna Vlad, perechile Lipovan Rareș - Fetea Iulia și Corbu Sergiu - Hora Carla, Doboș Paula, Verdeș Diana, Goția Dan, Sîncelean Alexandra, Dania Maria Coneru, Rus Bianca, Șumălan Maria și Hanga Andrei, îndrumați de prof. Bucșa Georgeta, Feier Aurora, Gal Anamaria, Moza Monica, Hava Florica, Bulz Andrada, Berce Monica, Iagăr Maria, Grozner Romeo (antrenor) și Mihuț Nicolina.
,,Inspirați de opera literară ,,Am fost și eu la Alba Iulia", a lui Dumitru Almaș, elevii d-nei profesor Aurora Feier au expus desenele lor sugestive, întregind astfel pagina de viață, de voință și de iubire rescrisă astă-seară de elevii și colegii noștri în cinstea Zilei  Naționale a României", a conchis consilierul educative, Diana Simina.
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze (63 de poze), accesați Galeria foto: S-a sărbătorit, iar și iară, Ziua Naţională.

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:00:13 Ora standard a Europei de Est