Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Toamna se numără bobocii

La Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita

Toamna se numără bobocii

Toamna se numără reușitele. Se face bilanțul și se evaluează rezultatele muncii dintr-un an întreg. Sau poate, din mai mulți ani!

Ei bine, la Colegiul Național „Octavian Goga" din Marghita s-au numărat multe, în toamna aceasta. Ziua de 19 noiembrie a fost „ziua recoltei" pentru noi, zi în care s-au tăiat două panglici de inaugurare și s-a decernat titlul de „Profesorul Anului 2015".
După încheierea etapei finale de reabilitare a Corpului B al Colegiului Național „Octavian Goga", de pe Str. Bălcescu, Nr. 80, joi, 19.11.2015, în prezența a numeroși invitați, oaspeți de seamă, reprezentanți ai autorităților locale și județene, profesori și personal didactic auxiliar, domnul director prof. Marcel Emil Sas Adăscăliții, domnul primar Zoltan Pocsaly, domnul viceprimar Ioan Lazăr și domnul Gheorghiță Lupău, director al Universității de Vest „Vasile Goldiș" - filiala Marghita, au tăiat panglica tricoloră, ca simbol al inaugurării clădirii. Procesul de reabilitare totală a fost realizat din fonduri obținute prin Programul Operațional Regional și a fost finalizat în toamna acestui an. A presupus reorganizarea și remodelarea unor spații folosite atât cu scop educativ, cât și administrativ. Clădirea cuprinde două laboratoare de informatică ultramoderne, trei săli de clasă, o sală de festivități și activități sportive, un cabinet medical, un birou, două grupuri sanitare și două vestiare cu dușuri, toate la standarde foarte înalte. Calitatea lucrărilor efectuate este de necontestat, iar aspectul este unul de invidiat, rar întâlnit în instituțiile școlare din țara noastră.
Un alt spațiu inaugurat a fost curtea școlii, proaspăt asfaltată și organizată astfel încât să cuprindă o bază sportivă de excepție: două terenuri de baschet, un teren de handbal, urmând ca anul viitor la acestea să se mai adauge și un teren de volei pe nisip.
Prin cele două spații reamenajate, aspectul exterior al instituției s-a îmbunătățit în mod considerabil, aceasta ridicându-se, și din acest punct de vedere, la binemeritatul statut de școală europeană.
Și, pentru că școala nu înseamnă doar bază materială ci, mai ales calitate în educație, ne-am folosit de oportunitatea creată pentru a decerna, într-un cadru festiv, titlul de „Profesorul Anului 2015". Acest titlu este oferit pentru prima dată în instituția noastră, dar ne dorim să devină, pe parcursul anilor, o tradiție prin care cei mai buni din cei mai buni să fie recunoscuți și apreciați la adevărata lor valoare. Anul acesta, în urma aplicării unor criterii de selecție stricte, titlul de „Profesorul Anului 2015" i-a revenit stimatei noastre colege, doamna profesoară Ileana Popescu. Doamna profesoară este șefa comisiei de Limba română și profesoară a sute de copii de-a lungul generațiilor care, sub atenta ei îndrumare, au obținut rezultate deosebite la examene, olimpiade și concursuri școlare. Apreciată, respectată și îndrăgită de elevi și colegi, implicată în egală măsură în activitățile educative și extrașcolare, doamna profesoară Ileana Popescu își merită cu cinste acest titlu.
La final de 2015, privind în urmă, putem spune că suntem mândri de instituția noastră, de proiectele desfășurate aici, de baza materială ce se îmbunătățește de la an la an, de profesorii care își dedică energiile pentru elevii acestei școli. Și, privind înainte, putem doar să sperăm ca și anul 2016 să fie cel puțin la fel de rodnic, benefic și lucrativ ca acesta!
Prof. Manuela Bârza
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Toamna se numără bobocii.
Felicitări, dragilor!
Sunteți mari și unici, în felul vostru, în județul Bihor, dați lecții și vi le acceptăm cu plăcere și cu tot dragul!
Ovi,
care vă prețuiește!

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 22:53:53 Ora de vară a Europei de Est