Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferința finală a proiectului Dezvoltarea abilităților de viață ale tinerilor în contextul dezvoltării durabile

Vineri, la Liceului Teologic Penticostal Betel

Conferința finală a proiectului Dezvoltarea abilităților de viață ale tinerilor în contextul dezvoltării durabile

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bihor (beneficiar), Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile și Asociația REPER21 (parteneri) organizează, vineri, 27 noiembrie 2015, între orele 10.00 și 14.30, la sala festivă a Liceului Teologic Penticostal Betel (Str. General Nicolae Șova, Nr. 6), conferința finală a proiectului ,,Dezvoltarea abilităților de viață ale tinerilor în contextul dezvoltării durabile".

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritară 1 „Educația şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", Domeniul major de intervenţie: 1.3 „Dezvoltarea resurselor umane din educaţie şi formare profesională", Contract nr. POSDRU/157/1.3/S/141511.
Proiectul s-a derulat în perioada mai 2014 - noiembrie 2015. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.675.950 de lei, finanţarea nerambursabilă din partea FSE fiind de 6.542.431 lei.
Grupul țintă al proiectului a fost format din 1.062 de cadre didactice din învățământul preuniversitar din întreaga țară dintre care, 1.056 au absolvit cu succes cursul de formare acreditat.
Proiectul a contribuit la îmbunătățirea competențelor profesionale ale cadrelor didactice prin: 1) un curs de formare, acreditat, cu durata de 10 zile în care au învățat să dezvolte abilitățile de viață ale elevilor pe baza unei abordări complexe, transdisciplinare, care îmbină metodele inovatoare ale educației nonformale cu educația pentru dezvoltarea durabilă; 2) ,,curriculumul la decizia școlii" (CDȘ) pentru două discipline opționale: ,,Dezvoltarea abilităților de viață" (gimnaziu) și ,,Competențe pentru dezvoltarea durabilă" (liceu), testate la clasă și însoțite de instrumentarul pedagogic necesar utilizării lor efective de către profesori; 3) comunitatea de practică între profesorii implicați în proiect și reprezentanții ONG-urilor din țară, active în domeniul educației. Comunitatea dispune acum de o platformă online, www.Prof21.ro, pentru o utilizare avansată a mijloacelor TIC în scopul planificării de proiecte educaționale prin parteneriatul școală - ONG, dar și de un spațiu fizic la sediul CJRAE BH, dotat cu peste 700 de cărți, publicații și diverse materiale didactice în domeniul formării abiilităților de viață și al  educației pentru dezvoltarea durabilă
Agenda conferinței
9.00-9.30:Conferință de presă
10.00-10.30:Înregistrarea participanților
10.30-11.30:Deschiderea conferinței și povestea proiectului
Cornel Popa, președintele Consiliului Județean Bihor
Alin-Florin Iuhas-Novac, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Bihor
Simina-Maria Hinț, director C.J.R.A.E. Bihor, manager de proiect
11.30-12.00:Pauză de cafea
12.00-13.00:Din culisele proiectului:
Programul de formare  în domeniul abilităților de viață, Viorelia Avram, manager de proiecte FDSC, coordonator activități FDSC în proiect; Comunitatea Prof21 și rolul său în educația pentru dezvoltarea durabilă, Ana-Maria Pălăduș, vicepreședinte REPER21, expert dezvoltare durabilă; Aplicăm ceea ce spunem  sau cum dezvoltăm la clasă abilități de viață și competențe pentru dezvoltare durabilă, Mihaela Mincic, profesor consilier școlar, Colegiul Național ,,Emanuil Gojdu" Oradea; Bianca Mada, profesor consilier și Delia Iova, director Liceul Teoretic ,,Lucian Blaga" Oradea
13.00 - 13.30: Încheierea conferinței.
Simina-Maria Hinț,
manager de proiect

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:47:12 Ora de vară a Europei de Est