Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
3 ianuarie 2025
Ministrul Educaţiei Daniel David:
Planurile-cadru pentru liceu le voi pune în dezbatere în ianuarie și vom avea și o dezbatere națională. Nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală / Problema noastră majoră ține de faptul că nu știm să predăm bine conținuturile pe care le-am stabilit și manualele nu sunt destul de prietenoase
„Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a anunțat ministrul Educației, Daniel David. Într-o intervenție la Antena 3, David a declarat că după lansarea în dezbatere a planurilor-cadru pentru liceu (lista cu materiile pe care le vor studia elevii de clasele a IX-a – a XII-a și numărul de ore pe săptămână alocat fiecărei discipline), va organiza și o „dezbatere națională”.
Noul ministru al Educației a precizat că nu este adeptul introducerii de materii noi. „Eu nu sunt pentru a introduce materii noi peste materii noi, mi se pare o greșeală atitudinea din ultimii ani: să avem separat și educație pentru mediu, și educație de sustenabilitate, și educație juridică… Toate acestea sunt importante, dar nu ca materii noi, pentru că tot noi ne plângem apoi că copiii au prea multe ore. Putem avea unități de învațare focalizate pe temele astea. Eu voi pune în dezbatere, în luna ianuarie, planurile-cadru pentru liceu, veți vedea materiile care sunt acolo. Competențele importante de multe ori ar trebui să apară ca unități de învățare în cadrul disciplinelor pe care deja le avem, nu ca discipline noi”, a declarat Daniel David, la Antena 3.

Demonstrație de performanță în cadrul Săptămânii Educației Globale

Astăzi, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Oradea

Demonstrație de performanță în cadrul Săptămânii Educației Globale

Marți, 17 nov. 2015, ora 10.00, Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Internațională AGORA Oradea și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, a desfășurat o activitate extracurriculară inedită cu ocazia Săptămânii Educației Globale, menită să promoveze o abordare diferită, constructivă și progresivă a educației specifică învățământului privat.

Sub îndrumarea d-nei prof. Miere Crina, Școala Gimnazială Internațională Agora, condusă de d-na manager conf. univ. dr. Alina Manolescu, prin intermediul unui grup de 12 elevi din învățământul primar și gimnazial, a prezentat ilustrat și teoretic, elevilor din clasele a VII-a A, B, ai școlii partenere, o unitate de învățare specifică curriculumului internațional, având ca temă ,,Treasure. Archeology". În cadrul activității au fost abordate diferite teme, în care copiii de la Agora au dat dovadă de cultura generală pe care și-au format-o.  ,,Marele foc al Londrei",  ,,Viața lui Gaius Julius Caesar,, sau ,,descoperirile arheologice ale lui Howard Carter" au fost câteva dintre punctele atinse de cei mici, care la vârste fragede au demonstrat câte lucruri știu, din materii pe care le studiază încă din clasa pregătitoare precum istorie, geografie, biologie, fizică, tehnologie, cultură internațională. În timpul prezentării, elevii Școlii Agora au răspuns la întrebări și au adus completări la cele prezentate de d-na prof. coordonator, astfel încât elevii școlii gazde să poată primi cât mai multe informații despre temele expuse.
La finalul prezentării, elevii din clasa a VII-a, asistați de doamnele prof. David Olivia, Goina Felicia, Marc Olimpia și Gavriș Iulia din partea Școlii ,,Avram Iancu", au avut ocazia să răspundă la întrebări cu variante de răspuns, sub formă de concurs, cei mai buni fiind recompensați cu premii în cărți, hărți și agende cu sigla Uniunii Europene, oferite de Școala Agora.
D-na director Gheorghina Bârlădeanu a felicitat întreaga echipă pentru expunerea făcută, numindu-i pe copii ,,mici genii" pentru felul în care s-au comportat, au vorbit și detaliat activitatea educativă prezentată.
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Demonstrație de performanță în cadrul Săptămânii Educației Globale.

Trimite email
miercuri, 15 ianuarie 2025, 09:04:02 Ora standard a Europei de Est