Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!

Târgul locurilor de muncă de vineri

Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!

Vineri,13 noiembrie 2015, la Trade Center din Oradea, a avut loc cea de-a XI-a ediție a Târgului de locuri de muncă ,,E șansa ta".

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul proiectului ,,E șansa ta - Program integrat de ocupare pe piața muncii din regiunile Nord Vest, Vest și Centru" POSDRU/125/5. 1/S/131450, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!"
,,La eveniment au participat 36 de angajatori care au pus la dispoziția celor interesați 1.031 de locuri de muncă (muncitor necalificat, tâmplar, sculptor, inginer mecanic, operator CNC construcții finisaje, colector creanţe/debite, operator producție, operatori vânzări prin telefon etc.) disponibile și pe website-ul www.sansata.romactiv.ro și 250 de șomeri sau persoane în căutarea unui loc de muncă.
Proiectul „E șansa ta!" este implementat în perioada 31 martie 2014 - 15 decembrie 2015, de RomActiv Business Consulting SRL, în parteneriat cu agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă din Bihor și Mureș, și Dyana Business Consulting SRL.
Prin proiect funcționează 4 centre de consiliere profesională și antreprenorială (în Cluj, Târgu Mureș, Arad și Oradea) și au fost organizate până la data de 31 octombrie 2015: 40 de cursuri de specializare, de calificare și de competențe antreprenoriale, 10 târguri de locuri de muncă, fiind oferite gratuit servicii de informare, consiliere profesională și de asistență antreprenorială, de care au beneficiat peste 600 de persoane", după am aflat de la Cristian Dehelean, director regional al RomActiv Business Consulting. ,,În discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii, ei se plâng de lipsa de reacție din partea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor. Acum, piața muncii din Oradea e oarecum ciudată din punctul nostru de vedere. Și noi am întâmpinat o serie de probleme. Pe lângă acest târg, oferim cu titlu gratuit servicii de informare, consiliere profesională și mediere, inclusiv consultanță. Suntem o firmă de consultanță pentru accesare fonduri europene în cadrul acestui proiect. Chiar ajutăm persoanele cu spirit antreprenorial care au o firmă sau doresc să-și înființeze o firmă, în principal șomerii. Avem centre de informare în Cluj, Târgu Mureș, Arad și Oradea; în Sălaj nu am fost, dar în Satu Mare, am organizat târg, dar și seminar și curs la Halmeu. În județul nostru, am organizat cursuri la Beiuș și Marghita, în Oradea, trei sau patru. Am mai avut un târg în cadrul proiectului la Casa de Cultură a Sindicatelor cu 15 firme, dar cu o participare modestă, s-au prezentat vreo 60 de persoane. Am organizat târguri în Aleșd și Salonta în 29 și 30 octombrie". Și ne-a mai relatat dl director un caz care l-a mâhnit foarte tare: ,,Discutând cu un patron care are o firmă de confecții în Beiuș, am aflat că are nevoie de 30 de confecționeri de articole textile. Decât să-ți cauți tu 30 de oameni pe care să-i scolești și apoi să-ți plece, ți-i găsesc eu, i-am zis. Îi scolesc eu, facem practica la tine în fabrică, iar tu îți alegi persoanele competente. Zis și făcut. Am mers la A.J.O.F.M. Beiuș să găsim oamenii pe care să-i școlim prin cursuri de calificare. Celor peste 200 de șomeri, care s-au prezentat le-am vorbit personal despre acest curs gratuit, despre faptul că le oferim 500 de lei subvenție la absolvirea cursului și alți 500 de lei bonnus la angajare, le decontăm transporul din satele limitrofe, le dăm apă minerală, apă plată și câte un sandviș zilnic. Ce credeți, din cele 272 de persoane, câte s-au înscris la curs? Niciunul! E trist că pe absolvenții de astăzi nu-i interesează nici măcar un curs gratuit", a conchis dl director Cristian Dehelean.
Apropo de proiectul firmei RomActiv Business Consulting, dacă, totuși, sunt unii interesați să facă parte din grupul țintă sau să afle detalii privind implementarea proiectului se pot adresa centrului regional, la următoarea adresă: RomActiv Business Consulting SRL, Aleea Emanuil Gojdu, Nr. 7, Ap. 8-9, Oradea; persoană de contact: Patricia Majoran; telefon: 0733 773 955 / Email: sansata@romactiv.ro
Noutăți despre proiect puteți găsi atât pe pagina de web www.sansata.romactiv.ro cât și pe pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/Proiect.SansaTa.
Ovidiu DANP.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Cu RomActiv Business Consulting ai șansa ta!  

Trimite email
duminică, 22 decembrie 2024, 08:27:13 Ora standard a Europei de Est