Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ziua porţilor deschise

Sâmbătă, la Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai" Bihor

Ziua porţilor deschise

Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai" Bihor vă invită sâmbătă, 14 noiembrie 2015, între orele 10.00-18.00, la ediţia din acest an a Zilei porţilor deschise - Eco-biblioteca.

Agenda zilei
10.00 - Printre stele - lecţie de astronomie, Astroclub Meridian „0" (Ludotecă, et. 1)
10.00-18.00 - Cineclub Marienbad
Filme difuzate: Aftermath, Uimitoarea planetă Pământ, Încălzirea globală,Devorând pământul, Călătorie la marginea universului, Samsara, Soylent Green, Triunghiul Bermudelor (Mediatecă, et. 1; Sala de lectură, et. 1)
11.00 - Conferinţa Ce mai pot face tinerii în ziua de azi?! - Ioana Ştefănică (Amfiteatru, et. 1)
12.00 - Atelier de lucru Arta reciclării - Şcoala Gimnazială „Avram Iancu" Oradea, coord.: prof. Felicia Goina, Claudia Şpan şi Steliana Cârciumaru (Ludotecă, et. 1)
12.00-14.00 - Atelier de lucru Cum să realizăm un semn de carte Eco-Down - Centrul de Informare Comunitară al Bibliotecii, în colaborare cu tinerii de la Asociaţia Down - Centrul de zi Iedera; premierea celui mai reuşit semn de carte (Centrul de Informare Comunitară, parter)
14.00 - Masa rotundă Literatura şi viaţa - tema dezbaterii- toleranţa. Moderator - dr. Florin Cioban. Invitaţi: dr. Eva Szekely şi dr. Marius Miheţ - Facultatea de Litere, Universitatea din Oradea.
Emanuel Perţea - prezentarea Incursiune în biografiile lui Tolstoi şi Dostoievski. (Amfiteatru, et. 1)
14.00 - Club de lectură în limba germană pentru copii (Ludotecă, et. 1)
15.00 - Atelier pentru copii - Emese Bokos, Editura Casa (Ludotecă, et. 1)
16.00 - Carnaval pentru copii - Eroi de basm (Ludotecă, et. 1)
16.00 - Prezentarea Apa Kangen - apă alcalină. Ing. Vasile Pitic (Amfiteatru, et. 1)
16.00 - Lansare de carte Puiu Olteanu - Spre Sud, tot mai departe, ed. Arhip Art. Invitat - Radu Theodoru (Sala de consiliu, et. 2)
17.00 Cuibul democraţiei - Oradea în dezbaterea cetăţenilor - ecologia şi problemele comunităţii - dezbatere, atelier de lucru (Sala polifuncţională, et. 2)
ACTIVITĂŢI PE DURATA ÎNTREGII ZILE
Activitate demonstrativă - O carte tratată pentru fiecare abonat al Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor (Laborator de conservare, parter)
Expoziţia S.O.S. Natura (Serviciul de informare comunitară, parter; Secţia Colecţii speciale şi Carte veche)
Expoziţia Valori naturale în Ţara Crişurilor - Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius Oradea (Galeria expoziţională, et. 1)
Expoziţia de carte 13 noiembrie - Ziua Limbii Maghiare (Galeria expoziţională, et. 1)
Expoziţia Mirifica planetă Pământ (Galeria expoziţională, et. 1)
Expoziţie de cărţi ale autorului Ioan Degău (Galeria expoziţională, et. 1)
Semne de carte gratuite pentru public (Serviciul Comunicarea colecţiilor, et. 1)
Expoziţia foto cu tematică marină Nave, vechi şi noi - Dorin Chiş (Galeria expo., et. 2)
ÎNSCRIERI ŞI REVIZĂRI GRATUITE ale permiselor de bibliotecă.
Program în filialele Bibliotecii
Filiala Dacia
Bv. Dacia Nr. 106, bl. AN 5 Oradea
  • 10.00-12.00 - Club de poezie  
  • 12.30-14.00 - Vizionare de film
  • 14.00-16.00 - Bricolaje din materiale reciclabile - afişe confecţionate de copii şi părinţi
  • 16.00-18.00 - Karaoke
  • Premierea celor mai activi cititori
  • Înscrieri gratuite la Bibliotecă
  • Desene pe asfalt
  • Ecologia în imagini - expoziţie de cărţi
Filiala Ioşia
Str. Cazaban Nr. 57, bl. S 80 Oradea
  • 12.00-13.30 - Vizionare de film
  • 14.00-16.00 - Bricolaje din materiale reciclabile - afişe confecţionate de copii şi părinţi
  • Premierea celor mai activi cititori
  • Înscrieri gratuite la Bibliotecă
  • Desene pe asfalt
  • Ecologia în imagini - expoziţie de cărţi
Vă aşteptăm!
Paul Zoț

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:05 Ora de vară a Europei de Est