Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Mobilitate Erasmus + în Germania

Diseminare proiect internațional

Mobilitate Erasmus + în Germania

Directorul Colegiului Tehnic ,,Mihai Viteazul'' din Oradea, domnul prof. dr. Ruben Filimon, ne-a invitat ieri (marți, 10 noiembrie 2015) la o masă rotundă, organizată la întoarcerea echipei de proiect din Germania.

Colegiul Tehnic ,,Mihai Viteazul'' Oradea derulează în perioada 2015-2016, proiectul internațional de mobilitate Erasmus +, intitulat ,,Taste of Youth - a European food culture tour". În cadrul acestui proiect, elevii și profesorii orădeni sunt parteneri cu elevi și profesori din Germania și Lituania. Prin  vizite și schimburi de experiență reciproce, elevii au posibilitatea să cunoască și să experimenteze cultura și civilizația europeană, specifică țărilor partenere, în cazul de față percepută prin prisma artei culinare.
Discutând cu prof. Dora Negruțiu, prof. coordonator și cu elevii participanți: Albu Sorin, Petruş Daniel, Şebeșan Dragoş din a XI-a D, Dume Florin, Fărcuţa Cosmin, Oros Iulia din a X-a H și Boda Cristina din a X-a C, aveam să aflăm amănunte despre prima reuniune de proiect, desfășurată în orașul Schwerin (Germania) în perioada 14 - 25 octombrie 2015.
,,Mobilitatea a constituit un prilej atât pentru vizitarea obiectivelor din țara gazdă, cât și  comunicarea elevilor în limba engleză. Nu am avut nevoie de niciun impuls pentru a admira frumusețile acelor meleaguri. Încă din prima zi de activitate a fost stimulată creativitatea elevilor prin exerciții și jocuri interactive. Au fost programate activități turistice de localizare, descoperire și analiza unor obiective turistice din orașul Schwerin, iar la final fiecare echipă a fost întâmpinată cu aplauze pentru reușită. În următoarele zile, accentul s-a pus pe munca în echipă, în a ne etala priceperea și măiestria în arta culinară. Am avut apoi parte de vizite de studiu în împrejurimile orașului: la ferma de curcani Landpute și în Rostock, oraș la Marea Baltică". La Rostock cu toții s-au simțit excelent; fiecare elev ne-a împărtășit impresiile legate de frumusețile meleagurilor vizitate, munca pe ateliere și în echipă mixtă, alături de colegii din Lituania și Germania, momentele de distracție și relaxare de care au avut parte, prilej de a legat prietenii, care vor fi întreținute prin corespondență.
,,Ne-am bucurat să putem oferi elevilor noștri posibilitatea de a vedea și a afla cum trăiesc și cum gândesc colegii lor din Lituania și Germania, pe de o parte, iar prin implicarea în activitățile comune, au avut oportunitatea de a le demonstra partenerilor de proiect că românii sunt creativi și descurcăreţi, cunosc limbi străine, sunt toleranți, deschiși și prietenoși. Iar când vor veni la noi, le vom prezenta adevărata față a României", a completat dl director Ruben Filimon.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Mobilitate Erasmus + în Germania.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:52:11 Ora de vară a Europei de Est