Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

,,Ne dați ori nu ne dați?”

De dragul copiilor, am sărbătorit Halloweenul!

,,Ne dați ori nu ne dați?”

E adevărat că Halloweenul este o sărbătoare împrumutată; există însă nenumărate păreri pro și contra sărbătoririi acestui eveniment, dar pentru bucuria copiilor de a se masca și a trăi ceva special, am ales să înclinăm balanța în favoarea celor care, într-un fel sau altul, marchează acest sfârșit de octombrie prin ceea ce oferă Halloweenul specific: conversație în limba engleză, dovleci sculptați, povești cu vrăjitoare, ,,vânătoarea" de dulciuri, lansarea de lampioane, costume originale și multe alte surprize.

Toate aceste lucruri au adus bucuria în sufletele elevilor și le-au luminat fețele cu zâmbete...
Așa după cum ne-am așteptat inițiativa a trezit curiozitatea și interesul elevilor din clasa a II-a B (de la Școala Gimnazială ,,Octavian Goga" din Oradea).
Pregătirile pentru activitatea care s-a desfășurat ieri (29 octombrie 2015) au durat câteva zile. Părinții au participat la sculptarea dovlecilor, care au împodobit sala, precum și în alegerea costumelor și în învățarea poeziilor.
Am vizat astfel realizarea mai multor obiective: o mai bună colaborare cu familia și desfășurarea unor activități extracurriculare care să nuanțeze procesul instructiv-educativ și să dezvolte personalitatea copiilor.
Am gândit să marcăm această zi printr-o activitate interactivă. Împreună cu părinții, elevii au sculptat dovleci, care de care mai grozavi, personalități cu tot felul de detalii, iar rezultatul a fost neașteptat.
Sceneta ,,Familia vrăjitoarelor" a fost un prilej pentru fiecare copil de a juca un rol în care să-și pună în valoare personalitatea și expresivitatea. Personajele: Maya, mama vrăjitoare, mătușa arțăgoasă, colegii jucăuși și copiii porniți la vânătoarea de dulciuri au adus specificul Halloweenului aproape de sufletele copiilor.
Pentru că toți avem dorințe ascunse în suflet și pentru că Moș Crăciun mai are două luni până să le îndeplinească le-am propus celor mici să lansăm lampioane cu dorințe, care devin realitate în noaptea tuturor sfinților.
Glasurile cristaline ale celor mici au răsunat armonic, încântător. Domnul director ne-a primit cu bucurie și ne-a răspuns la întrebarea ,,NE DAȚI ORI NU NE DAȚI?" oferindu-le copiilor bomboane, potrivit obiceiului.
Activitatea am încheiat-o în pași de dans, moment în care fiecare copil și-a prezentat costumul sub sloganul: ,,Nu vă speriați, vor fi doar fantome prietenoase și vrăjitoare drăguțe!
În spiritul sărbătorii de Halloween, vă dorim un dovleac minunat!
Gaja Sabina Alexandra & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (71 de poze), accesați Galeria foto: ,,Ne dați ori nu ne dați?”

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:44:04 Ora de vară a Europei de Est