Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Și noi vrem să purtăm uniforma de gală!

Joi, vrednicii elevi ai Școlii ,,D. Cantemir” au decis:

Și noi vrem să purtăm uniforma de gală!

Joi, 22 octombrie 2015, la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" din Oradea s-a derulat o activitate deosebită cu ocazia Zilei Armatei Române, invitați de seamă fiind d-l locotent colonel Eugen Chifor, d-l maior Mihăiță Londonici și d-l plutonier adjutant Lucian Blaga

La eveniment au fost prezente și doamnele directori, prof. dr. Viorica Popa - director, și prof. Bauman Maria - director adjunct, împreună cu consilierul educativ, prof. Andra Crăciun.
Dată cu rezonanţe profunde în conştiinţa poporului român, 25 Octombrie 1944 este ziua în care ostaşii armatei noastre eliberau ultimele teritorii din Vestul Transilvaniei, aflate sub ocupație austro-ungară: localităţile Carei şi Satu Mare. În semn de preţuire pentru cei care au scris, prin sacrificiul și devotamentul lor, istoria glorioasă a ţării, Guvernul României a declarat anul 2015 drept „Anul Veteranilor de Război", iar Ministerul Apărării Naţionale a stabilit organizarea unor serii de acţiuni comemorative pe durata întregului an. 
Grupul-țintă al activității desfășurate în unitatea noastră au fost elevii claselor a VIII-a, care au fost astfel informați - sub emblema ,,Și voi puteți fi ca ei!" - cu  privire la ofertele curriculare ale Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul" din Alba Iulia, Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă" din Brașov și  Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu.
Cadrele militare invitate, cu susținerea unor elevi ai colegiului și studenți ai celor două Academii, au expus condițiile și criteriile de admitere la aceste instituții de învățământ liceal și universitar, programa de examen atât la probele scrise, cât și la cele sportive, numărul de locuri atribuite (100 pentru băieți și 20 pentru fete în fiecare an), structura orarului de studiu și facilitățile pentru petrecerea  timpului liber.
Detaliile primite au stârnit curiozitatea în rândul celor prezenți, uniforma purtată cu prestanță de oaspeți constituind și ea un punct important de interes - astfel că întrebările nu au întârziat să vină în valuri. Elevii au dorit să afle cum se desfășoară cursurile în cadrul școlilor militare, în ce măsură materia coincide cu cea parcursă la școlile „civile", care sunt activitățile extrașcolare disponibile... Și se pare că nu puțini sunt cei care doresc să poarte în viitor, cu mândrie, uniforma militară.
Redactor,
prof. Andra Crăciun
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Și noi vrem să purtăm uniforma de gală!

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:53:20 Ora de vară a Europei de Est