Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Gala Națională a Voluntarilor - ediția 2015!

Doar astăzi vă mai puteți înscrie pentru

Gala Națională a Voluntarilor - ediția 2015!

Federația VOLUM - Federația Organizațiilor care sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România organizează Gala Națională a Voluntarilor, cel mai amplu eveniment anual de premiere a meritelor voluntariatului din întreaga țară.

An de an, acest moment oferă o binemeritată recunoaștere publică a oamenilor care dăruiesc în mod constant din timpul, energia și abilitățile lor pentru a se implica în comunitate.
Gala Națională a Voluntarilor 2015 face parte din proiectul „Voluntariatul prinde VOLUM în România", desfășurat de Federația VOLUM, proiect finanțat prin Granturile SEE 2009- 2014 în cadrul Fondului ONG (www.fondong.fdsc.ro) în România, cu suma de 82.789,8 euro.
Până pe 25 octombrie, organizațiile neguvernamentale și instituțiile publice care lucrează cu voluntari sunt invitate să nominalizeze inițiative sau persoane care aduc schimbări cu impact în comunitate, accesând website-ul dedicat competiției - www.galavoluntarilor.ro. Nominalizările se pot face în cadrul celor patru categorii: voluntarul anului, centrul de voluntariat al anului, proiectul de voluntariat al anului și coordonatorul de voluntariat al anului. Acestea se realizează exclusiv online folosind portalul înscrierilor, până la data de 25 octombrie 2015, ora 23:59. Nominalizații trebuie să-şi fi derulat activitatea pe durata anului 2015 sau să facă parte din proiecte aflate în derulare, cu condiția ca acestea să fie suficient de avansate pentru a permite raportarea unor rezultate preliminare concrete.
La fel ca în edițiile precedente, competiția va fi susținută de către cei opt Ambasadori ai Voluntariatului în România: Raed Arafat, Margareta Pâslaru, Damian Drăghici, Marius Manole, Irina Păcurariu, Călin Goia, Valeria Răcilă von Groningen și Zoli Toth. Ediția de anul acesta este realizată cu sprijinul instituțional oferit de Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Reprezentanța Comisiei Europene la București.
„Pentru VOLUM, Gala Națională a Voluntarilor este cel mai vizibil proiect extern aflat deja la a 5-a ediție, în creștere de la an la an în ceea ce privește numărul și calitatea aplicațiilor, numărul partenerilor, vizibilitatea în online și notorietatea competiției. Pentru România, este singura competiție care oferă premii oamenilor care dăruiesc din timpul și abilitățile lor comunității din care fac parte. Voluntariatul este în primul rând despre ceilalți și în al doilea rând despre tine. Noi considerăm că recunoașterea publică a eforturilor oamenilor și aplauzele la scenă deschisă a faptelor bune care schimbă puțin câte puțin România, reprezintă un minim de efort din partea noastră ca organizatori, pentru misiunea la care lucram ca Federație. Este o muncă intensă și extrem de frumoasă în fiecare an, căreia îi acordăm din ce in ce mai multă importanță, pentru că participanții ne spun că au nevoie de o astfel de celebrare la final de an. Câtă vreme vedem emoție sinceră în ochii lor, Gala asta va continua să se întâmple", Anca Năstase, Director Executiv în cadrul Federației VOLUM.
Biroul executiv al Federației VOLUM, organizațiile membre VOLUM sau membrii Consiliului Director VOLUM nu sunt implicați în procesul de preselecții, jurizare sau analiză a lucrărilor primite. Procedura de jurizare include analiza din partea juriului extern Federației VOLUM, precum și votul publicului. Câștigătorii vor fi anunțați public și premiați în data de 12 decembrie 2015, la Gala Națională a Voluntarilor.
Despre Federația VOLUM
Federația VOLUM este o organizație neguvernamentală și nonprofit, înregistrată juridic ca federație în decembrie 2010, având rol de asociație umbrelă în domeniul voluntariatului, cu reprezentare la nivel național. Misiunea Federației VOLUM este facilitarea dialogului și acțiunii comune a tuturor factorilor interesați de mișcarea de voluntariat în vederea dezvoltării sustenabile a voluntariatului în România.
Proiectul Voluntariatul prinde VOLUM în România este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informații oficiale despre granturile SEE și norvegiene accesați www.eeagrants.org.
Persoane de contact: Ana-Maria GRĂDINARIU - coordonator Programe, Federația VOLUM
anamaria.gradinariu@federatiavolum.ro, (+4) 0749 977 844
Florentina CHIRU - coordonator PR & Comunicare Externă, Federația VOLUM
florentina.chiru@federatiavolum.ro, (+4) 0758 318 776
Roxana Trifa

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:02:03 Ora standard a Europei de Est