Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

„Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”

Marţi, conferinţa de închidere a proiectului

„Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”

Fundaţia Agora Oradea, în calitate de beneficiar împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa în calitate de parteneri în proiectul „Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism - COMTUR", Contract nr. POSDRU/164/2.3/S/ 142133, proiect demarat în data de 17.04. 2014, au organizat în data de 13 octombrie 2015 conferinţa de închidere a proiectului.

Conferinţa s-a organizat la sediul Fundaţiei Agora din Piaţa Tineretului, Nr. 8, Oradea.
Succesul conferinţei şi implicit al proiectului a fost evidenţiat şi prin numărul mare de participanţi la acest eveniment, peste 170 de persoane, dintre aceştia 80% fiind beneficiari ai rezultatelor proiectului, iar restul de participanţi au fost persoane interesate de cursurile de calificare în domeniul turismului şi care susţin realizarea de astfel de proiecte pe viitor.
În deschiderea conferinţei managerul de proiect, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a prezentat prezidiul din care au făcut parte: reprezentantul legal al Fundaţiei Agora şi formator în cadrul proiectului, domnul prof. univ. dr. ing. Manolescu Mişu Jan, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, expert formator, domnul Constantin Badea - director general al CCIBH şi coordonatorul partenerului 1 CCIBH din cadrul proiectului, doamna director economic al CCIBH Mina Giurea, formator în cadrul proiectului, domnul lector univ. dr. Casian Butaci - expert comunicare şi doamna Agape Maria - asistent manager.
Fiecare membru prezent în prezidiul conferinţei a luat cuvântul şi a prezentat pe scurt implicarea în  proiect în vederea atingerii rezultatelor, au menţionat că succesul proiectului a fost dat de către o echipă determinată şi de profesionalismul acesteia. Astfel că domnul Manolescu Mişu Jan a mulţumit managerului de proiect şi partenerilor din cadrul proiectului pentru implicare şi a precizat că Fundaţia Agora este interesată să dezvolte astfel de proiecte care să aducă beneficii comunităţii.
Directorul general al CCIBH, precum şi directorul economic al CCIBH au precizat că acest proiect a implicat o muncă susţinută de întreaga echipă a proiectului şi totodată au precizat că parteneriatul a fost unul gândit bine pentru ambele părţi şi care a adus beneficii, în primul rând grupului ţintă din proiect şi în acelaşi timp experienţă tuturor partenerilor implicaţi. Domnul Badea Constantin a prezentat şi salutul din partea partenerilor, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa.
Doamna profesor Manolescu Adriana a adresat un cuvânt de salut invitaţilor şi a dorit să precizeze că persoanele din grupul ţintă al proiectului, prin calificările obţinute, pot aduce un plus de valoare pentru turismul din regiune.
Expertul în comunicare şi asistentul manager au prezentat pe scurt rezultatele proiectului şi astfel s-a putut observa că pe durata a 18 luni de implementare s-au derulat activităţi care au vizat în primul rând consilierea profesională şi formarea angajaţilor din domeniul turismului, iar prin aceste activităţi desfăşurate eficient de către toţi partenerii din proiect, indicatorii prevăzuţi în proiect au fost atinşi, iar unii chiar depăşiţi.
Managerul de proiect a precizat la finalul conferinţei că fiecare persoană  a contribuit la succesul proiectului, totodată a ţinut să specifice că implementarea proiectului a vizat o muncă continuă şi susţinută de către toţi partenerii şi indiferent de contextul economic sau financiar din timpul implementării echipa şi-a îndeplinit toate sarcinile şi proiectul poate fi considerat un proiect de succes, succes ce se poate constata în ceea ce reprezintă beneficii pentru grupul ţintă - calificare, subvenţii, premii şi nu în ultimul rând încredere că dezvoltarea şi creşterea în orice domeniu de activitate ţine de noi, oamenii.
Conf. univ. dr. Bologa Gabriela,
manager de proiect
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: „Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”.

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:22 Ora de vară a Europei de Est