Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Sărbătoarea diversităţii lingvistice la C.C.D. Bihor

La o masă rotundă

Sărbătoarea diversităţii lingvistice la C.C.D. Bihor

În data de 7 octombrie 2015, Casa Corpului Didactic a Județului Bihor a găzduit masa rotundă intitulată „Sărbătorim diversitatea lingvistică", adresată cadrelor didactice de limbi moderne din județul nostru.

Evenimentul se desfăşoară anual, în strânsă colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, oferindu-le profesorilor de specialitate oportunitatea de a împărtăşi activităţile organizate şi desfășurate cu prilejul Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în data de 26 septembrie a fiecărui an.
Evenimentul a fost organizat şi coordonat de doamna prof. Carmen Bodiu, director al C.C.D. Bihor, doamna prof. Monica Elisabeta Costa, inspector şcolar pentru limbi străine, şi doamna prof. Florina Szabo, metodist C.C.D. Bihor.
În deschidere, doamna inspector Costa a prezentat în câteva cuvinte istoricul Sărbătorii Limbilor Străine pe continentul European şi în ţara noastră, dar şi felul în care masa rotundă dedicată acesteia a apărut şi a devenit o tradiţie în învățământul bihorean.
În continuare, cadrele didactice au prezentat activităţile desfăşurate, printre care se numără jocuri, concursuri, manifestări artistice, confecţionarea unor materiale, piese de teatru, prezentarea unor costume tradiţionale, pregătirea unor preparate culinare specifice etc. Chiar dacă principalele limbi implicate au fost engleza, franceza şi germana, nu au lipsit din prezentări nici maghiara, slovaca, bulgara sau poloneza.
La eveniment au fost reprezentate următoarele instituții de învățământ: Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Orizont" Oradea, Colegiul Economic „Partenie Cosma", Colegiul Tehnic „Andrei Şaguna", Colegiul Tehnic „Traian Vuia", Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu", Liceul Teoretic „Aurel Lazăr", Liceul Teoretic „Lucian Blaga", Liceul Tehnologic Nr.1 Dobreşti, Liceul Tehnologic Nr.1 Popeşti, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu", Şcoala Gimnazială „Dacia", Şcoala Gimnazială „Octavian Goga", Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna", Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu", Şcoala Gimnazială Nr.16, Şcoala Gimnazială Nr.1 Batăr, Şcoala Gimnazială Nr.1 Cociuba Mare, Şcoala Gimnazială Nr.1 Gurbediu, Şcoala Gimnazială Nr.1 Remetea, Şcoala Gimnazială Nr.1 Sâniob, Şcoala Gimnazială Nr.1 Văşad şi Şcoala Gimnazială Nr.2 Ţeţchea.
La final, participanţii s-au declarat impresionaţi de activităţile descrise şi dornici să repete experienţa anul viitor, fiind lansată şi ideea organizării unei expoziţii cu obiectele realizate de către elevi.
Prof. Florina Szabo, metodist C.C.D. Bihor

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:19 Ora de vară a Europei de Est