Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Oradea intră în lupta pentru sănătatea femeilor

Duminică, Campanie pentru sănătatea sânilor

Oradea intră în lupta pentru sănătatea femeilor

Duminică, 11 octombrie 2015, Oradea se alătură Campaniei pentru Sănătatea Sânilor printr-un eveniment de informare organizat de echipa locală AVON Cosmetics România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea.

Marşul „Trupelor Roz" are startul la ora 17.30, de pe Strada Republicii (intrarea pe strada pietonală dinspre Magazinul Crişul) şi se încheie în Cetatea Oradea.
O femeie din opt din România riscă să dezvolte cancer la sân şi, anual, 5.600 de românce sunt diagnosticate cu această maladie. Dintre ele, 90% ajung la medic în stadii avansate ale bolii, atunci când şansele de supravieţuire sunt reduse. Dar cancerul la sân poate fi tratat şi chiar vindecat: descoperit în fazele primare, rata de supravieţuire este de 94%. Din cauză că semnele acestei maladii sunt vizibile abia în ultimele stadii ale bolii, controlul periodic este singura metodă prin care femeile pot afla că sunt bine.
În luna octombrie, lună dedicată la nivel internaţional luptei împotriva cancerului la sân, echipa AVON alături de Primăria Oradea pregăteşte pentru orădeni ziua de 11 octombrie ca zi în care aceştia vor afla cum pot depista din timp cancerul la sân şi care sunt modalităţile prin care pot sprijini femeile din România diagnosticate cu această maladie.
Prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, AVON România luptă împotriva cancerului la sân, prin strângerea de fonduri din vânzarea produselor cu fundiţă roz. Acestea sunt direcţionate către finanţarea programelor destinate informării şi educării femeilor din România privind depistarea precoce a cancerului la sân şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru a asigura îngrijire de calitate pentru pacienţii diagnosticaţi cu această boală. „În fiecare an, prin Campania pentru Sănătatea Sânilor, invităm femeile să facă o promisiune pentru viaţă, le vorbim despre modalităţile de diagnosticare precoce a cancerului la sân şi încurajăm echipele de vânzări şi voluntari să susţină evenimentele de informare despre lupta împotriva cancerului la sân", a declarat Geta Domuţa, director regional de vânzări.
Tratarea bolilor oncologice o prioritate pentru oraşul Oradea!
Primăria Oradea a finanţat cu sprijinul Ministerului Sănătăţii construcţia unuia dintre cele mai moderne Centre Oncologice din ţară. Acesta a fost inaugurat în decembrie 2012 şi de atunci aici au fost trataţi peste 9.333 bolnavi, atât prin chimioterapie cat şi prin radioterapie. Conducerea Primăriei şi cea a Spitalului fac demersuri pentru a atrage capital uman de calitate care să poată folosi aparatura modernă achiziţionată şi să ofere pacienţilor cele mai bune servicii medicale posibile. Toţi pacienţii diagnosticaţi cu cancer sunt cuprinşi în programul naţional de  tratament al bolnavilor cu afecţiuni oncologice şi beneficiază în cadrul Centrului Oncologic de consultaţii, servicii de spitalizare continuă şi de zi pentru curele de citostatice  şi de şedinţe de radioterapie.
Despre AVON
AVON Cosmetics România este lider pe piaţa cosmeticelor din România începând cu anul 2002, păstrându-şi această poziţie de atunci şi până în prezent.
De peste 13 ani, Avon Cosmetics România prin Campania pentru Sănătatea Sânilor şi Campania Respectului luptă împotriva cancerului la sân şi a violenţei domestice prin finanţarea programelor destinate informării şi educării femeilor din România şi achiziţionarea de echipamente medicale pentru a asigura îngrijire de calitate pentru pacienţii diagnosticaţi cu cancer la sân. În tot acest timp, compania a donat 2,9 milioane de dolari, iar 8 centre oncologice au fost dotate cu echipament medical de ultimă generaţie.
Pentru mai multe informaţii, vă rugăm accesaţi website-urile campaniilor CSR AVON: www.avoncampaniisociale.ro şi paginile www.facebook.com/StopCancerlaSan, dar şi
pagina de Facebook a Marşului „Trupele Roz" https://www.facebook.com/events/832112703553746/
Geta Domuţa

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:48:35 Ora de vară a Europei de Est