Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Fundaţia Comunitară Oradea a lansat cea de a treia ediţie a proiectului „Bursa Talentelor”

Încă 10 burse

Fundaţia Comunitară Oradea a lansat cea de a treia ediţie a proiectului „Bursa Talentelor”

Luni, 28 septembrie 2015, Fundaţia Comunitară Oradea a lansat cea de a treia ediţie a proiectului „Bursa Talentelor".

Prin programul Bursa Talentelor, Fundația Comunitară Oradea încurajează performanța celor înscrişi într-o formă de învățământ, talentaţi indiferent de domeniu (ştiinţe exacte, ştiinţe umane, arte, sport etc.)
Susținem tinerii cu idei de proiecte care aduc un plus de valoare în comunitatea bihoreană. Oferim atât suport financiar cât şi consiliere în implementarea proiectelor (lucrări de cercetare de orice fel, proiecte ce au ca scop final realizarea unor produse noi, lucrări de diplomă/doctorat, articole sau cărți, cercetări de piață, participare la competiţii etc.)
Astfel, se are în vedere acordarea anuală a unui număr de 10 burse în valoarea de aproximativ 4.500 lei/bursă.
De la prima ediţie (care a avut lansarea în anul 2013) până acum, am oferit burse în valoare totală de 109.425 de lei.
În cadrul Bursei Talentelor beneficiarii selectaţi pentru a primi cele 10 burse vor participa la un eveniment organizat de FCO, Gala Responsabilităţii Sociale Corporative. Gala CSR este un eveniment în care se întâlneşte cererea de burse cu ofertele sponsorilor (companiile sau donatorii individuali) care doresc să susțină financiar proiectele tinerilor.
Fundaţia Comunitară Oradea va invita la eveniment companii interesate a se implica financiar în finanţarea proiectelor, respectiv acordarea burselor în timp ce bursierii vor organiza standuri de prezentare a propriilor proiecte.
Toţi cei interesaţi de programul Bursa Talentelor îşi pot înscrie proiectele până la data de 14 noiembrie 2015, prin completarea formularului de înscriere disponibil pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea: www.fundatiacomunitaraoradea.ro
Reamintim care au fost cele 6 proiecte finanţate în anul 2014 şi implementate cu succes în decursul acestui an:
Redescoperă Bihorul - portal online, care să promoveze fiecare dintre localităţile cu potențial turistic din judeţul Bihor, având astfel misiunea de a atrage în zonă turişti români şi străini.
Elevul promovat - tipărirea a peste 300 de exemplare de caiete de lucru pentru cei ce se pregătesc să susțină bacalureatul la disciplina matematică şi care au fost oferite elevilor cu posibilităţi materiale reduse, dar cu rezultate bune la învăţătură, în cadrul unor pregătiri suplimentare gratuite.
Poezii pentru toţi - tipărirea de cărți în format braille pentru copii nevăzători din Oradea şi şedinţe de lucru cu aceştia pe baza cărţilor tipărite.
Fii parte la diversitate - o campanie stradală cu scopul de a creşte gradul de toleranţă în comunitate şi implicarea tinerilor în activităţi de promovare a diversităţii
Teatrul vine la tine - un proiect prin care piesa de teatru „Doctor fără voie" a fost jucată de trupa de tineri actori de la Teatrul de copii din Oradea, în peste 10 localităţi din mediul rural, acolo unde se consideră a fi localităţi defavorizate cultural.
Good Life Performers - un program ce are menirea de a ajuta la dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, de a le dezvolta creativitatea, de a-i ajuta pe aceştia să îşi găsească traiectoria potrivită în viaţă şi, totodată, un echilibru între ceea ce vor, ceea ce pot şi ceea ce trebuie să facă.
Claudia Abrudan,
director executiv  

Trimite email
sâmbătă, 23 noiembrie 2024, 10:24:08 Ora standard a Europei de Est

Poza zilei

Conferința anuală ,,Agora”

Ieri, 22 noiembrie 2024, în Aula Albastră a Universității ,,Agora" din municipiul Oradea, s-a desfășurat Conferința anuală ,,Agora" - 2024, cu participarea doamnei rector, conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, a doamnei profesor univ. dr. Adriana Manolescu, președinte fondator, a prorectorilor și decanilor celor două facultăți, cadre didactice universitare, studenți și invitați din partea Primăriei Municipiului Oradea și a Poliției Locale, alți colaboratori ...