Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Proiectul „Skills for Jobs” i-a făcut fericiţi pe Horaţiu, Paula şi Antonia, cu 500, 700 şi 1.000 de lei

Ieri, la C.N. „Mihai Eminescu”, a avut loc tragerea la sorţi în cadrul concursului „Autocunoaşterea, fundamentul unei cariere de succes”

Proiectul „Skills for Jobs” i-a făcut fericiţi pe Horaţiu, Paula şi Antonia, cu 500, 700 şi 1.000 de lei

Ieri (luni, 5 octombrie 2015), la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu" a avut loc tragerea la sorţi a concursului „Autocunoaşterea, fundamentul unei cariere de succes", organizat în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Skills for Jobs".

Patric Stanciu, preşedintele CE, a avut mână bună pentru Naghi Horaţiu Andrei, din clasa a X-a A, care astfel a câştigat 500 de lei, Paşcalău Paula Marina, din a XI-a B -700 de lei şi Tatic Antonia Maria, din a X-a C - 1.000 de lei.
Proiectul „Skills for Jobs" este implementat de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi Asociaţia Inceptus România, la nivelul a şapte judeţe din regiunile Nord-Vest şi Vest: Timiş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Maramureş, Hunedoara şi Cluj.
Din judeţul Bihor la acest proiect participă 10 instituţii de învăţământ (C.E „Partenie Cosma", colegiile naţionale „Mihai Eminescu", Emanuil Gojdu" şi „Samuil Vulcan" Beiuş, colegiile tehnice „Mihai Viteazul", „Alexandru Roman" Aleşd şi C.T. Nr. 1 Vadu Crişului, Liceul de Arte, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu" şi Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş" din Beiuş), cu un grup ţintă de 2.104 elevi, din clasele a IX-a şi a X-a. Proiectul are o durată de 20 de luni şi are ca obiectiv dezvoltarea abilităţilor elevilor din clasele a IX-a şi a X-a, privind orientarea profesională şi şcolară, în vederea corelării rezultatelor învăţării cu cerinţele de pe piaţa muncii şi creşterea nivelului de implicare, cooperare şi parteneriat a diferiţilor factori interesaţi în asigurarea unui proces eficient de tranziţie de la şcoală la viaţa activă. Printre măsurile de care au beneficiat direct elevii înscrişi în proiect se numără: acţiuni de consiliere şi orientare vocaţională individuale sau de grup, testarea intereselor vocaţionale cu instrumentul JVIS, seminarii inovative, concursuri cu premii prin tragere la sorţi, la nivel de unitate şcolară şi participare la Târg educaţional pentru elevi.
La acţiunea de ieri, organizată de A.J.O.F.M. Cluj (reprezentată de: Cristian Copil, Ioana Porujan, Loredana Miclăuş şi Eliza Tărău - experiţi în cadru proiectului) au participat patru reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor (inspectorul şcolar general, dl prof. Alin Novac-Iuhas, inspectorii şcolari Ioana Paula Codrean şi Nicolae Ioan Avram, Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt), precum şi directorul executiv al A.J.O.F.M. Bihor, dl Bekes Csaba.
În cuvântul său, generalul I.S.J Bihor a salutat iniţiativa A.J.O.F.M. Cluj, felicitând-o pentru proiectul în care sunt implicate şi cele 10 şcoli bihorene, dar şi pentru Târgul educaţional pentru elevi care va fi organizat săptămâna viitoare la Timişoara şi la care vor fi prezenţi şi elevi bihoreni. Adresându-se elevilor din grupul ţintă, domnia sa i-a îndemnat să nu uite că lucrurile minunate se realizeză cu muncă, sacrificii şi cu pasiune, iubind şi crezând în ceea ce faci!
Şi directorul A.J.O.F.M. Bihor i-a îndemnat pe eminescieni să fie foarte activi pe piaţa forţei de muncă, încrezători şi mobili, curajoşi şi dornici de schimbare.
Trageri la sorţi şi premieri vor avea loc şi în celelalte şcoli implicate în proiect, precum şi una la nivel de judeţ, cu premii de 800, 1.000 şi 1.500 de lei, urmând ca în etapa finală a concursului să se desfăşoare încă o extragere la nivelul celor şapte judeţe, cu premii de 2.500, 3.500 şi 4.500 de lei.
Cu adevărat premii substanţiale, care nu pot decât să-i încânte şi să-i mobilizeze pe liceeni.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Proiectul „Skills for Jobs” i-a făcut fericiţi pe Horaţiu, Paula şi Antonia, cu 500, 700 şi 1.000 de lei.    

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:46:00 Ora de vară a Europei de Est