Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Conferinţa de încheiere a proiectului „Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate”

Luni, în Aula Albastră

Conferinţa de încheiere a proiectului „Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate”

Fundaţia Agora din Oradea, beneficiarul proiectului „Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate" (Contract POSDRU nr. 125/5.1/S/125438), a fost ieri, 28 septembrie 2015, gazda unui eveniment care a marcat închiderea cu succes a proiectului.

Evenimentul s-a desfăşurat în Amfiteatrul Albastru, participanţii fiind persoane din grupul
ţintă al proiectului - persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri, şomeri de lungă durată, persoane inactive, dar şi angajaţi care au dobândit acest statut prin participarea la acest proiect şi la activităţile desfăşurate pe perioada celor 18 luni de implementare.
Preşedintele Fundaţiei Agora, domnul prof. univ. dr. ing. Manolescu Mişu Jan a mulţumit participanţilor şi echipei de proiect şi a asigurat auditoriul de susţinere în continuare prin implementarea de noi proiecte care să vină în sprijinul tuturor categoriilor de persoane existente pe piaţa muncii. La rândul său, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, în calitate de formator, a precizat faptul că echipa proiectului a lucrat eficient şi cu profesionalism fiind vorba de profesori cu experienţă care au participat la activitatea de formare, dar si specialişti în management de proiect. Domnul rector al Universităţii Agora, prof. univ. dr. Ioan Dzitac, în calitate de formator în acest proiect, a subliniat faptul că fiecare membru din echipa de implementare a proiectului a contribuit la dezvoltarea capitalului uman, a grupului ţintă, iar prin desfăşurarea cursului de operator introducere, prelucrare şi validare date, un număr de 75 de persoane din grupul ţintă al proiectului, de la Fundaţia Agora, au reuşit să descifreze tainele calculatorului şi astfel au dobândit noi abilităţi şi competenţe. Managerul de proiect, prof. univ. dr. Ionuţ Pandelică, a motivat spunând că tot ceea ce l-a determinat să scrie acest proiect a fost gândul la oameni, la dorinţa de dezvoltare a capitalului uman, la bunăstarea acestora. „Fiecare dintre noi trebuie să vedem dincolo de propriile nevoi şi dorinţe, trebuie să vedem prin cei din preajma noastră şi să încercăm să-i ajutăm", a spus managerul de proiect.
La conferinţa de închidere a proiectului a participat şi reprezentantul partenerului SC Focus Plus SRL, o firmă de consultanţă din Bucureşti, care prin profesionalism şi prin implicarea specialiştilor în formare au adus plus valoare acestui proiect.
Conf. univ. dr. Gabriela Bologa, asistent manager al proiectului şi moderator al evenimentului, a prezentat rezultatele proiectului, subliniind faptul că „proiectul s-a finalizat cu o serie de rezultate vizibile, numai Fundaţia Agora angajând un număr de 6 persoane din grupul ţintă al proiectului în urma participării la activităţile acestuia. Proiectul nu a fost uşor pentru că de fiecare dată când lucrezi cu oameni, trebuie să înţelegi că fiecare are cerinţa şi dorinţa lui şi că problema fiecăruia este cea mai importantă. Trăim într-o lume în care fiecare dintre noi trebuie să vrem să mergem mai departe şi trebuie să fim conştienţi că nu este usor, dar oportunităţi există şi trebuie căutate", a mai spus doamna conferenţiar univ. dr. Gabriela Bologa. Totodată a precizat faptul că indicatorii proiectului au fost realizaţi în totalitate, iar o parte dintre aceştia chiar depăşiţi, ceea ce arată succesul proiectului şi al echipei.
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto:onferinţa de încheiere a proiectului „Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate”.

Trimite email
duminică, 6 aprilie 2025, 09:59:38 Ora de vară a Europei de Est