Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Ultimele zile ale Festivalului Internaţional de Teatru Oradea

Weekend cu teatru

Ultimele zile ale Festivalului Internaţional de Teatru Oradea

Cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea se apropie de sfârşit. Mai sunt doar două zile în care orădenii sunt invitaţi să vizioneze spectacolele din cadrul festivalului.

Sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 11.00, la Sala Arcadia, sunteţi invitaţi să vă însoţiţi copiii într-o minunată călătorie în lumea basmelor, vizionând spectacolul de păpuşi „Poveşti populare ruseşti", realizat de Trupa Arcadia a Teatrului „Regina Maria". Nu uitaţi: intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!
Seara, de la ora ora 19.00, tot la Sala Arcadia, vă aşteptăm la spectacolul „Taina mănăstirii", regizat de Marius Oltean la Teatrul de Artă Deva. Povestea se conturează în jurul unei tinere călugăriţe acuzată de pruncucidere, care este supusă unei investigaţii psihologice pentru a putea determina dacă este conştientă de faptele ei sau nu. Un spectacol al minţii, al emoţiilor şi al miracolelor, al luminii şi al umbrelor, care ne invită să reflectăm la adevăratele valori şi să mărturisim că singurul lucru care ne apropie de Dumnezeu este iubirea.
În ultima zi a festivalului, duminică, 27 septembrie, de la ora 18.30, la Sala Mare a Teatrului „Regina Maria", se va desfăşura festivitatea de decernare a premiilor Festivalului de Teatru Scurt. Imediat după aceasta, de la ora 19.00, va avea loc premiera spectacolului „Omul din La Mancha", un musical bazat pe romanul epic din secolul al XVII-lea al lui Cervantes (Don Quijote), emoţionant şi tulburător totodată, fiind unul dintre primele spectacole care au pus în valoare o operă literară de o asemenea anvergură. Producţia originală scrisă de Dale Wasserman, pe muzica lui Mitch Leigh şi versurile lui Joe Darion, s-a jucat pe Broadway începând din 1965 şi a avut peste 2.300 de reprezentaţii. A câştigat cinci premii Tony, inclusiv premiul pentru Cel Mai Bun Musical. 
Cu toţii vom deveni, astfel, părtaşi la povestea bătrânului Alonso Quijana, care se crede un cavaler rătăcitor, pe numele său Don Quijote de la Mancha, un om în căutarea unui vis de împlinit. În ciuda tuturor greutăţilor, Don Quijote şi credinciosul său scutier, Sancho Panza, pornesc pe drumul ce-i va duce în căutarea cavalerismului, a adevărului şi a purităţii într-o lume care pare dominată de disperare şi păcat.
Din distribuţia spectacolului montat în teatrul orădean fac parte actorii: Richard Balint, Alexandru Rusu, Ioana Dragoş Gajdo, Daniel Vulcu, Emil Sauciuc, Ciprian Ciuciu, Alina Leonte, Pavel Sîrghi, Andrian Locovei, Andrei Sabău, Corina Cernea, Alin Stanciu, Eugen Neag, Sorin Ionescu, George Dometi, Mihaela Gherdan, Denisa Vlad, George Voinese, Anca Sigmirean, Angela Tanko, Georgia Căprărin, Anda Tămăşanu şi Adela Lazăr.
Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 - 19.00, iar în weekend între orele 10.00-13.00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de fiecare spectacol sau online pe www.biletmaster.ro. Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0259/440.742.
Vă aşteptăm la teatru!
Florina Rus
secretar literar

Trimite email
joi, 10 aprilie 2025, 17:33:27 Ora de vară a Europei de Est