Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep al doilea modul de cursuri, care durează șapte săptămâni / Prima plată a burselor se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie

Luni, 4 noiembrie, elevii și copiii de grădiniță încep modulul al doilea de cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Vacanța de toamnă din anul școlar 2024-2025 a avut loc în perioada 25 octombrie (vineri, după terminarea cursurilor) – duminică, 3 noiembrie.
Al doilea modul de cursuri începe luni, 4 noiembrie, și durează până vineri, 20 decembrie, adică ține șapte săptămâni, conform structurii anului școlar aprobată prin ordin de ministru.
Organizarea anului școlar 2024-2025 este pe module/intervale de cursuri, la fel ca anul școlar anterior. Sunt cinci module, despărțite de cinci vacanțe. Cursurile anului școlar 2024-2025 au început luni, 9 septembrie.
Prima plată a burselor din anul școlar 2024-2025 se va face pe 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie, urmând ca bursele să se plătească lunar, de către școli, la data de 20 a fiecărei luni, pentru luna precedentă, conform metodologiei de acordare a burselor școlare.
Până pe 20 octombrie, școlile au avut de transmis la inspectoratele școlare (ISJ/ISMB) prima listă de beneficiari din anul școlar în curs, pe tipuri de burse și sumele estimate pentru plata burselor atât pentru luna septembrie, cât și pentru luna octombrie...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 noiembrie 2024

Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție, spune Melania Dragomir, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș: Copiii noștri vorbesc cu un părinte care are un laptop în față, un telefon sau foarte, foarte multe lucruri de făcut

,,Avem numeroase solicitări pentru profesori logopezi”, spune Melania Dragomir, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, pentru TVR Timișoara. Aceasta a spus că „noi am văzut încă din pandemie că au ajuns la școală copii care vorbesc foarte greu sau deloc, sau au tulburări de limbaj”. „Sunt copii tipici, fără probleme, dar copii cu care nu s-a vorbit acasă”, a precizat Melania Dragomir.
Melania Dragomir: Sufletul copilului nostru se hrănește cu timp și atenție. În momentul în care noi nu mai avem timp, chiar mă gândeam la tinerii părinți ce greu este pentru ei în momentul de față să crească copiii, pentru că acum parcă timpul a intrat la apă. Tehnologia asta ne-a luat telefonul mobil, ne-a luat bucăți de viață, aș putea să spun. Se vede foarte bine. De ce? Ajung la grădiniță și copii nonverbali, ajung la școală copii nonverbali...

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...

18 septembrie 2024

Concurs profesori metodiști – an școlar 2024-2025
Care sunt criteriile generale pe care trebuie să le îndeplinească profesorii

Ministerul Educației a trimis precizări referitoare la corpul profesorilor metodiști în anul școlar 2024-2025, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 2938/DGMRURS/09.09.2024. Conform sursei citate, corpul de profesori metodiști trebuie definitivat în fiecare județ până pe 4 octombrie.
Până la data de 4 octombrie, inspectoratele școlare trebuie să transmită Ministerului Educației decizia inspectorului școlar general privind componența corpului de profesori metodiști, un raport succint despre procesul de selecție din acest an și un tabel centralizator după modelul comunicat în teritoriu.

Procesul de selecție a metodiștilor inspectoratului școlar pentru anul şcolar 2024-2025
Potrivit Ministerului Educației, fiecare inspectorat școlar realizează o evaluare a activității de metodist a profesorilor încadrați pe această poziție în anul școlar trecut și, pe baza unor criterii generale specifice și cu acordul acestora, le reconfirmă statutul în anul școlar 2024 – 2025.

Nu pot avea calitatea de metodist al inspectoratului școlar persoanele care în anul școlar 2024-2025 ocupă funcții de conducere sau de îndrumare și control.


Criteriile generale pentru selecția unor noi cadre didactice, potrivit adresei Ministerului Educației:
a) studii: superioare, corespunzătoare funcției didactice ocupate;
b) statut profesional: titular în învăţământul preuniversitar de stat;
c) evoluție în carieră: minimum gradul didactic II;
d) calitatea activității didactice: calificativul anual Foarte bine, obținut în fiecare dintre ultimii cinci ani şcolari;
e) experiență în desfăşurarea activității de mentorat didactic sau a unor activități de tip metodic, experiență certificată de conducerea unității de învăţământ în baza activităților desfăşurate de candidat în ultimii trei ani scolari.

Află unde poţi face cursuri de artă sau sport şi cum să te dezvolţi în carieră!

Târg de activităţi extraşcolare, la ERA Park:

Află unde poţi face cursuri de artă sau sport şi cum să te dezvolţi în carieră!

ERA Park sărbătoreşte noul an şcolar în stilul său, aducând, în incinta centrului comercial, cel mai mare târg de activităţi extraşcolare din Oradea.

Evenimentul se va desfăşura sâmbătă şi duminică, 26, respectiv 27 septembrie 2015, între orele 10 şi 20, şi va aduce în faţa vizitatorilor o serie de demonstraţii şi ore deschise.
Programul este unul foarte dens, nu mai puţin de 35 de organizaţii anunţându-şi prezenţa la târg. Astfel, vizitatorii vor putea afla, de pildă, unde pot face un anumit sport după programul de la şcoală şi grădiniţă şi ce presupune acesta, unde pot merge în tabere interesante şi chiar să primească sfaturi în alegerea carierei potrivite.
Părinţii şi copiii vor putea afla mai multe şi din domenii, precum: dans, canto, astronomie, ştiinţe, tenis de masă, scrimă, gimnastică, echitaţie sau teatru, dar şi informaţii despre cursuri de formare pentru copii şi adolescenţi, limbi străine şi multe altele. În plus, cei mici sunt invitaţi să se distreze în ateliere de creativitate şi animaţie special gândite pentru vârsta lor.
Ca de obicei, intrarea este gratuită pentru toată lumea.
Vă aşteptăm cu drag!
Aflaţi mai multe detalii despre evenimenele centrului comercial aflaţi accesând site-ul www.era-oradea.ro, respectiv pagina de Facebook ERA Park Oradea (https://www.facebook.com/eraoradea)
Lista integrală a participanţilor la Târgul de activităţi extraşcolare poate fi urmărită mai jos:
Kung Fu - 5 Elemente Wing Tsun Kung Fu
Astronomie şi ştiinţe - Astroclub Meridian Zero
Healthy Kids Center by Ars Nova
EDU - GYM educaţie fizică prin joacă - Asociaţia Active Kids Oradea
Fotbal - Asociaţia Club Sportiv Rapid Crişul Oradea
Teatru - Asociaţia Culturală Teatrul de Copii „Noi Creştem cu Aplauze"
Centru de limbi străine - Babel Trad Center
Centrul de limbi străine - Bridge Language Study House
Cursuri pentru copii şi adolescenţi - Clever Children
Judo,karate kyokushin, babysport - Club Sportiv Gym
Cursuri de calculatoare şi de informatică - CoderDojo Oradea
Box şi de kickbox - Club Sportiv Gym Mar Strong Oradea
Scrimă - Club Sportiv Municipal Oradea
Baschet - Club Sportiv Municipal Oradea
Cursuri de karate - Club Sportiv Prosper Oradea
Cursuri de taekwondo şi cursuri de autoapărare militară - Club Sportiv Royal Kwon
Tenis de masă - Club Sportiv Tibclau
Dans - Clubul de dans sportiv Tuxedo
Tenis de câmp - Club Sportiv Voinţa Oradea
Optică medicală - Corect Optic Medical
Tabere de aventură: tiroliană, escaladă, tir cu arcul şi jocuri distractive şi educative pentru copii - Daer Concept
Cursuri de echitaţie - Echitaţie Mentor
Cursuri de dans şi performanţă pentru copii - Feeling Dance Oradea
Ofertă de grădiniţă particulară - Grădiniţă particulară cu program prelungit „Aleodor"
Ofertă de grădiniţă particulară - Grădiniţele  „Trei Ursuleţi"
Consiliere dezvoltare personală - Maria Blaga
Cursuri şi activităţi extraşcolare, limbi străine, arte plastice, babyclub - Minichic Kids Club
Estradă, canto muzică uşoară, canto popular, sculptură, modelaj, pictură decorativă, pictură şevalet, instrumente muzicale tradiţionale acordeon, instrumente muzicale tradiţionale viola - vioară populară, ansamblul de dansuri populare, dans modern - showdance, gimnastică ritmică - balet, dans modern - gimnastică aerobică, turism, orientare, tenis de masă, karate modern, cultură şi civilizaţie britanică, teatru, instrumente muzicale tradiţionale, design vestimentar, foto - cineclub, protecţia mediului, floricultură, operare pe calculator, fizica aplicată, programe pe calculator, karting, minunile naturii - Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea
Ateliere de creativitate şi animaţie pentru copii - Prietenii Veseliei
Centru de dezvoltare personală - PRO Cariere
Psihologie clinică, logopedie, psihoterapie şi consiliere - Psiholog Simona Hinţ
Cursuri de activităţi extraşcolare - Smart Kids Club and After School Oradea
Artă - Thomas Becket
Cursuri de dans breakdance - Trupa H2O
Taekwondo - West Team Oradea.
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Află unde poţi face cursuri de artă sau sport şi cum să te dezvolţi în carieră!

Trimite email
joi, 21 noiembrie 2024, 14:10:50 Ora standard a Europei de Est