Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La Grădiniţa Nr. 37 din Oradea, copiii au primit binecuvântarea

Luni, în prima zi din acest an şcolar,

La Grădiniţa Nr. 37 din Oradea, copiii au primit binecuvântarea

Ne-am bucurat aflând de la inspectorul şcolar general, dl profesor Alin Novac-Iuhas, şi vizitând ieri (luni, 14 septembrie 2015) grădiniţa, la ceasul deschiderii cursurilor, că Grădiniţa Nr. 37 există, chiar dacă unii i-au pus gând rău să o desfiinţeze, peste noapte, să o dea stăpânului pământului şi clădirii să o dărâme...

Cele patru grupe, cu 100 de copii, sunt pe poziţii şi îşi văd de viaţa lor, deşi dascălii şi părinţii au trecut prin mari emoţii după cele aflate din presă, că vor fi desfiinţaţi şi mutaţi la Grădiniţa Nr. 54 şi la Grădiniţa Nr. 11.
„Ne bucurăm că am rămas în grădiniţa noastră chiar dacă şi numai pentru un an şcolar, deoarece părinţii şi-au înscris cu atâta drag copiii la grădiniţa noastră, fiind foarte solicitaţi. Ei şi-au înscris copiii în perioada legală, neştiindu-se atunci că vor veni din senin nori negri deasupra noastră. De o săptămână, cu toţii am trăit un calvar, într-o stare de tensiune şi nervozitate, aflând din presă ce se pune la cale...
Copiii şi părinţii au venit cu mult drag astăzi la grădiniţă şi ne bucurăm de prima zi însorită, când soarele a spulberat toţi norii, iar părintele Nicolae Balog de la Biserica din Episcopia a binecuvântat copiii, cadrele didactice şi grădiniţa noastră dragă la început de nou an şcolar", ne-a spus doamna profesor Mariana Dragoş.
Cele două grupe mari, A şi B, sunt îndrumate de prof. Elena Torge şi Dana Ştiac, respectiv de Mariana Dragoş şi Camelia Balog; copiii din grupa mijlocie le au alături pe „mămicile lor": Paula Bota şi Florica Furtoş, iar „boboceii" au fost primiţi cu braţele deschise de Claudia Mateoc şi Elena Lazăr.
Copiii nu au nicio vină de ceea ce se întâmplă în această lume nebună-nebună, aflată pe marginea prăpastiei...
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: La Grădiniţa Nr. 37 din Oradea, copiii au primit binecuvântarea.  

Trimite email
joi, 3 aprilie 2025, 05:42:19 Ora de vară a Europei de Est